KRISTIANSAND: — Nå er det bare å gjøre seg klar for høsten. Det er lite som tyder på at vi kommer til å få så varme temperaturer igjen i år, sier meteorolog i StormGeo, Solbjørg Apeland, til Fædrelandsvennen.

Tirsdag hadde Oslo og Drammen 23 varmegrader, og Kristiansand var varmest på Sørlandet med 20 grader. Men Apeland melder at det allerede fra i morgen av blir merkbart lavere temperaturer.

— I vest kan det bli skyet og litt spredte regnbyger, mens det lenger øst blir opphold og sol. I Kristiansand vil temperaturen imidlertid synke til rundt 15 grader, og inn i landet vil den være enda litt lavere, sier hun.

Kraftig lavtrykk

Ifølge meteorologen vil et høytrykk over Island denne uka flytte seg østover, mens et kraftig lavtrykk kommer inn i norskehavet fra Nord-Atlanteren. Det vil gi sørvestlig vind, men Østlandet og deler av Sørlandet vil komme i le av fjellene. Helt vest i landsdelen vil det likevel være utsatte steder med en del regn.

Natt til onsdag vil det blåse heftig i fjellstrøkene i Agder, med det kraftige lavtrykk fra norskehavet som gjør seg gjeldende.

— Det vil bli liten til stiv kuling, men det vil avta utover onsdagen, sier Apeland.

Torsdag holder temperaturen ifølge Apeland seg nok uendret rundt 15 grader, men med sterk vind langs kysten.

— Det vil bli skyer og spredt regn i vest, men varmfronten passerer, og det letter utover dagen. Langs kysten blir det stiv til sterk kuling.

Fin helg

Fredag ser ut til å bli lettskyet, fortsatt med rundt 15–16 grader.

— På lørdag blir det mer skyet, men med mye opphold. Det blir ganske mye vind fra vest, med kuling langs kysten. Temperaturen kan imidlertid stige opp mot 17 grader. Søndag blir også fint, lettskyet og med frisk bris langs kysten, sier Apeland.

Ifølge meteorologen vil neste uke være preget av nye lavtrykk fra over Storbritannia og Island som fortsetter å gi sørvestlig vind og en del regn i vest, og mer varierende vær.

— Mest regn kommer i vest, men dette er litt usikre prognoser. Temperaturen kommer nok til å ligge rundt 15 grader, sier Apeland.

Sørlandet har for øvrig lagt bak seg en regntung måned. Ifølge yr.no var august aller våtest på Sørlandet, og totalt for hele august er det Vest-Agder som topper nedbørslistene.