Aksjonsformen som startet opprøret i Tunisia, har de siste dagene spredt seg til flere arabiske land, blant annet Egypt.Mannen som tente på seg selv i Kairo tirsdag, var en 40 år gammel advokat som protesterte mot prisstigningen, opplyser sikkerhetskilder. I storbyen Alexandria døde en 25-åring av brannskadene han påførte seg selv, opplyse sykehuskilder.

Mandag tente en restauranteier på seg selv, i protest mot regjeringens økonomiske politikk. Skadene hans blir beskrevet som lette.

Egypts opposisjonsleder, Mohamed ElBaradei, mener at folkeopprøret i Tunisia er nødt til å få konsekvenser for Egypt, der 82-årige Hosni Mubarak har styrt i 29 år. Nå regner mange med at han ønsker å sikre at sønnen Gamal blir hans etterfølger, men ElBaradei setter sin lit til at hendelsene i Tunisia vil føre til at de unge i Egypt våkner.

— Det er uunngåelig. Forandring er nødt til å komme, sier ElBaradei til det østerrikske nyhetsbyrået APA. Han håper at regimet vil endre seg før presidentvalget senere i år. (©NTB)