KRISTIANSAND:Det var utrolig hyggelig. Det er tøff konkurranse i år, med mange gode norske filmer. Det er bra at bransjen setter pris på det vi har laget , sier Agnes Kittelsen til Fædrelandsvennen.

Det var under Film & Kinos julearrangement for kinosjefene mandag kveld "Kon-Tiki" ble tildelt Sølvklumpen, en pris Kinosjefforbundet gir til den de mener har vært årets beste norske film. I begrunnelsen heter det blant annet at regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg kan prestere under press og leve opp til enorme forventninger, og at det er godt å se at både publikum og anmeldere omfavner resultatet. Kittelsen spiller som kjent Thor Heyerdahls første kone Liv, mens Tobias Santelmann, som kommer fra Spangereid i Lindesnes, spiller Knut Haugland, en av Heyerdahls flåtemenn.

Det er hyggelig at filmen blir satt pris på, og det er gøy at folk liker det vi har brukt mye tid på , sier Santelmann.

— Filmen har solgt godt og skal på flere festivaler, så vi kan jo håpe på flere priser. Men det viktigste for oss er at den blir solgt, sier Kittelsen.

"Kon-Tiki" er solgt til over 40 land, og flere vil det trolig bli når en versjon med engelsk dialog er klar. Filmen er også en av de store forhåndsfavorittene til neste år Amandaprisutdeling.— Vi kan ikke ta noe på forskudd , mener Kittelsen.

For min del er jeg litt ferdig med "Kon-Tiki"-jobben, og godt i gang med andre ting. Når Amandautdelingen skjer, er det to år siden vi spilte inn filmen. Men det er for publikum, og ikke for priser, vi lager en slik film som "Kon-Tiki" , sier Santelmann.

Filmen er også plukket ut som norsk Oscarkandidat, og regissørene Rønning/Sandberg er for tiden i Hollywood for å markedsføre filmen.

Kinosjefforbundet pleier også å dele ut Sølvklumpen til årets beste norske barnefilm, men med kun én norsk barnefilm, ble det denne gangen ikke kåret noen årets norske barnefilm.