— Jeg har sendt brev til ledelsen ved kvinneklinikken fordi jeg mener vi er for få på avdelingen. Det vil si at vi ikke er mange nok til å utføre de oppgavene som er pålagt oss, sier Inga-Linn Hansen til Aftenposten.

Hun forteller at det ofte mangler en eller to ansatte på jobb, og at det allerede har skjedd enkelte uønskede hendelser for pasienter og ansatte på barselavdelingen. Hun frykter det blir flere uønskede hendelser dersom noe ikke gjøres.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) sa i Aftenposten onsdag at hun hele tiden har fått beskjed om at bemanningssituasjonen ved Ahus har vært forsvarlig etter at sykehuset overtok ansvaret for 160.000 innbyggere 1. januar 2011. Strøm-Erichsen venter nå på en ny rapport fra fylkeslegen fredag formiddag.

Til tross for avsløringene av ni unaturlige dødsfall som knyttes til bemanningsproblemer og uforsvarlig drift ved sykehuset, står Ahus-ledelsen fast på at driften har vært forsvarlig.

Tirsdag skrev VG at Norsk pasientskadeerstatning (NPE) har mottatt krav fra 87 pasienter om erstatning på grunn av skader de ble påført ved Ahus i fjor. (©NTB)