Tysklands forbundskansler Angela Merkel satt fredag fast i Lisboa, mens Portugals president Anibal Cavaco Silva var strandet i Praha, og mange andre lette etter bil— eller togtransport for å komme hjem eller rekke viktige møter.Den tyske ambassaden måtte ordne overnatting for både Merkel og hele den store delegasjonen hun hadde med seg på besøk i USA.

Hennes forsvarsminister Karl-Theodor zu Guttenberg satt strandet i Istanbul etter en reise til Afghanistan. De fem sårede soldatene han hadde med seg i flyet, ble lagt inn på sykehus i Istanbul mens de ventet på at tysk luftrom åpnet igjen.

Norges statsminister Jens Stoltenberg var fredag på vei til Norge i bil etter at han kom seg med fly til Madrid og deretter til Basel etter sin reise til atomtoppmøtet i Washington.

Næringsminister Trond Giske satt fast i London, mens kronprins Haakon reiste fra London med bil for å nå fram til fødselsdagsfeiringen til dronning Margrethe i København. Kong Harald og dronning Sonia kjørte egne biler fra Oslo for å rekke fram til gallamiddagen fredag kveld. (©NTB)