bloggen sin skriver Bildt at flyet sirklet en times tid over flyplassen, før det la om kursen og landet på den amerikanske basen i Bagram.

Kabul var mandag og natt til tirsdag full av internasjonale toppolitikere som deltar på en konferanse i byen. USAs utenriksminister Hillary Clinton er i Kabul, og det samme er Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Ifølge pressevakt i Utenriksdepartementet (UD), Ragnhild Imerslund, er det ikke kommet meldinger om at den norske delegasjonen er berørt av angrepet, skriver Aftenposten.no.

Den afghanske hovedstaden er hyppig åsted for blodige selvmordsangrep, men i forbindelse med konferansen er det internasjonale området der utenlandske politikere oppholder seg nærmest hermetisk avstengt.

Raketter mot flyplassen

Afghanske sikkerhetsstyrker hadde ingen tilgjengelige talspersoner, og den NATO-ledede ISAF-styrken kunne bare bekrefte at man også hadde hørt smellene, uten at man visste hva som hadde skjedd.

En kilde i det amerikanske militæret fortalte den amerikanske nyhetskanalen NBC at flere raketter var blitt avfyrt mot flyplassen i Kabul. Noen av dem traff flyplassområdet, men uten å gjøre noen skade.

En rakett traff en tom bygning, mens en siste rakett ramlet ned utenfor flyplassen, der den tok livet av to sivile — derav et barn.

- Viktig for Taliban å lykkes med angrep

Angrepet natt til tirsdag kommer ikke lenge etter at tre personer ble drept i et bombeangrep på et marked i Kabul søndag, til tross for at sikkerheten rundt den afghanske hovedstaden nå skal være skjerpet.

Flere mener at å lykkes med et angrep mot et så viktig arrangement som Kabul-konferansen er viktig for Taliban.

— Sikkerhetsoppbudet er enormt og man har slått en jernring om sentrum av Kabul. Selv om ingen nye spørsmål skal diskuteres på møtet, er det det første i sitt slag siden 1970-tallet, og enormt viktig for Afghanistans fremtid. Derfor er det strategisk viktig for Taliban om de lykkes med å angripe et slikt arrangement, sier Expressens Terese Cristiansson, som er på plass i Kabul.

Det er bare en måned siden Afghanistan arrangerte en større fredskonferanse, en såkalt jirga, da Taliban angrep konferansen med bomber og raketter, til tross for økt sikkerhetsoppud. Som følge av det gikk landets innenriksminister og sjefen for etterretningstjenesten av, skriver BBC.