Over en kvart million kvinner bruker i dag p-piller, men bare siden 2008 er det meldt om 60 tilfeller av blodpropp. Tre av tilfellene endte med døden.Likevel er det mange av brukerne som ikke kjenner til symptomene på blodpropp, selv om blodpropp er den mest omtalte bivirkningen av kombinasjons-p-piller, skriver Aftenposten.

I en undersøkelse som er gjort for Statens legemiddelverk, svarer bare halvparten at dem som bruker p-piller, at de vet at blodpropp kan være en av bivirkningene. Halvparten kjenner heller ikke til symptomene.

Som svar på undersøkelsen har Statens legemiddelverk opprettet en Facebook-side og en blogg for å informere om p-piller og blodpropp.

Ida-Kathrine Gravensteen, som er leder i Medisinerstudentenes seksualopplysning i Oslo, er engasjert i informasjonsarbeidet blant ungdom om prevensjon.

– Mange har mangelfull kunnskap om assosiasjonen mellom blodpropp og p-piller når det gjelder hvem som er i faresonen, symptomer på blodpropp og i hvilken grad p-piller faktisk utgjør en risiko, sier hun. (©NTB)