CNNs siste valgdagsmåling viser at Obama ganske overraskende leder i Florida med 50 mot 49 prosent. Florida er den vippestaten med flest valgmenn.

Når 89 prosent av stemmen er talt opp, leder Obama med omtrent 36.000 stemmer. Det er talt opp over 7,5 millioner stemmer. Tidligere i natt skilte det bare noen hundre stemmer.

I 2000 vant George W. Bush jr. delstaten med bare litt over 500 stemmer foran Al Gore.

SISTE: Valgdagsmålinger fra CNN viser ledelse på 6 prosentpoeng i vippestatene Iowa og Nevada.

Nesten alle resultatene fra valgdagsmålingene så langt har gått til Obama. Men Romney får en gladnyhet fra Colorado. Mens Obama har ledet på meningsmålingene i den delstaten, viser CNNs siste valgdagsmåling 48-48. Men når over halvpartene av stemmene er talt opp, leder Obama med 51 mot 47 prosent.

Det er Obama som har overtaket i de fleste vippestatene. Valgdagsmålinger fra CNN viser at han leder både i Ohio, Wisconsin, Florida og New Hampshire. Mens det er dødt løp i Virginia og North Carolina.

I Virginia viser imidlertid foreløpige stemmetall en ledelse til Romney på 51 mot 47 når over 70 prosent av stemmene er talt opp.

I Ohio leder Obama med 51 mot 48 prosent når nesten en tredjedel av stemmene er talt opp. I North Carolina er det også jevnt når over 70 prosent av stemmene er talt opp, men Romney leder med tre prosentpoeng.

På landsbasis leder Romney med 51 mot 48 prosent når nesten en tredjedel av stemmene er talt opp, ifølge CNN.

CNN: Obama vinner vippestaten Michigan

CNNs prognose gir mange seire til Obama: hjemstaten Illinois, Pennsylvania, Vermont, Connecticut, Maine, Washington DC, Delaware, Rhode Island, Maryland og Romneys hjemstat Massachusetts, New Jersey og New York.

Og ikke minst vippestatene Michigan og New Hampshire. Flere TV-kanaler har også prognoser på at vippestaten Wisconsin går til Obama.

Romney får Kansas, Nebraska, Louisiana, Nord-Dakota, mormon-staten Utah, Sør-Dakota, Texas, Wyoming, Mississippi, Sør-Carolina, Vest-Virginia, Indiana, Alabama, Arkansas, Tennesse, Oklahoma, Kentucky, og Georgia, ifølge CNN.

Ifølge Realclearpolitics.com ledet Romney i North Carolina og Florida av vippestatene i meningsmålingene. Obama ledet i de andre, foruten Virginia hvor det var så å si helt likt.

Obama leder i Ohio

CNNs valgdagsmåling viser at Barack Obama får 51 prosent av stemmene i den viktigste vippestaten, Ohio, mot 48 prosent til Romney. Mange eksperter har ment at Romney vinne Ohio for å få de nødvendige 270 valgmennene som må til for å bli president.

Ohio har 18 valgmenn, og har vært en av statene som oftest har hatt samme resultat som på landsbasis.

Kandidater fra tredjepartier ligger an til å få mellom 1 og 2 prosent til sammen i delstatene som foreløpig er talt opp.

En valgdagsmåling blir gjort utenfor valglokalene av personer som nettopp har stemt. Derfor regnes de som mye mer pålitelige enn vanlige meningsmålinger, uten at en valgdagsmålingen er lik en fasit.

En prognose er en kvalifiserte matematisk beregning som bygger på de foreløpig resultatene sammenlignet med resultatet i forrige valg i samme delstat.

— 73 prosent av dem som stemte er hvite

Valgdagsmålingen fra CNN viser at 73 prosent av dem som stemte er hvite og 13 prosent er svarte. Det er likt som i 2008. Men 10 prosent av dem som stemte var latinos - det er ny rekord i tilfelle. Den samme målingen viser også at Obama var mest populær hos mødre, og Romney ditto populær hos fedre.

I tillegg til å spørre hva velgerne har stemt på, spør man også om hvilken bakgrunn de har og hvilken religion de tilhører.

Man forventer at man tidligst kan erklære en vinner i valget i 4-5 tiden onsdag morgen norsk tid.

Velgere i Miami i Florida stod i kø foran valglokalene tirsdag kveld. Foto: AP Photo / NTB scanpix