Flagg vaier på halv stang ved alle statlige bygg, mens skoler og universiteter stenger dørene. 43 mennesker omkom og 239 ble skadd i angrepet torsdag.

Selvmordsbomberne utløste bombene med få minutters mellomrom. Den ene utenfor en sjiamuslimsk moské og den andre inne i et bakeri i det Hizbollah-kontrollerte området Bourj al-Barajneh sør i den libanesiske hovedstaden.

Eksplosjonene inntraff på et travelt tidspunkt torsdag ettermiddag, da gatene var fulle av mennesker. Angrepet regnes som ett av de alvorligste som har rammet Libanon.

Kun timer tidligere hadde Syriske militære styrker og allierte fra Hizbollah gjenvunnet den strategiske byen al-Hader fra islamistiske opprørsstyrker nord i Syria. Opprørerne i Den Islamske state (IS) har kontroll over store områder i nabolandet.

Volden og opptøyene i Syria har spredt seg over grensen til Libanon etter at Hizbollah gikk sammen med styrkene til den syriske presidenten Bashar al-Assad for å hindre opprøret mot hans styre, som oppsto i 2011. (©NTB)