Denne gangen er det musikalen Hairspray som kulturskolen og danseskolen StudioE! setter opp i kulturhuset Buen.

— Det er et krevende stykke med mye fart, sang og dans. Og med omfattende dekorasjoner og kostymer. Men det lar seg gjøre ikke minst takket være en svært aktiv foreldregruppe, forteller regissør Inger Marie Lohne.Over 70 ungdommer er involvert i oppsettingen som settes opp sju ganger i Buen fra og med neste torsdag.

Verdifullt

Det er fjerde året at kulturskolen i Mandal sammen med StudioE! setter opp en musikal. Danseskolen ledes av Elisabeth Støle.

Maria Heierdahl Nordby, Sigrid Olena Helms og Nora Rølland Olsen øver og øver på replikker og sanger. Foto: Kjetil Jøssang, fotominner.net

— Samarbeidet har vært fantastisk verdifullt for oss alle. Og med alle tilbakemeldingene fra folk er det noe mange setter pris på, sier Lohne.Fra før av er musikalene Grease, Fame og Back to 80's satt opp.

Stjernedanser

Denne gangen er det altså Hairspray. Handlingen er på begynnelsen av 1960-tallet, og handler om Tracy Turnblad, en tenåring som tross sin overvekt blir den nye stjernedanseren på det populære TV-

Elin Hundstad og Elias Lauen Singstad poserer. Snart er det alvor på scenen. Foto: Kjetil Jøssang, fotominner.net

programmet The Corny Collins Show.

Musikalen ble framført for første gang i 2002. Den er basert på filmen med samme navn fra 1988, men de fleste forbinder den kanskje med filmversjonen fra 2007 med kjente skuespillere som John Travolta og Michelle Pfeiffer.

Raseskille

Handlingen er i Baltimore. Til tross for mye humor, spenner den over alvorlige tema som raseskille og segregering, samt det å være annerledes. Alt pakket inn i tidsriktig musikk og dans.