Men han har også en forklaring på hvorfor nesten 60 prosent av nordmennene ikke mener OL er en god idé for Norge, som en meningsmåling viser.

— Jeg tror tidspunktet er viktig å merke seg, og derfor tror jeg at åtte år fram i tid er litt for lang tid for folk flest for å ta stilling til dette. Det som er bra er at ungdommen er positiv, men når det er sagt skal jeg ikke legge skjul på at jeg er litt bekymret for manglende oppslutning om OL-prosessen, for selvsagt ønsker jeg flertall for dette, sier Rognlien til NTB.

Han legger til at han er blitt litt beroliget av at kulturminister Thorhild Widvey har sagt at hun ikke er avhengig av gode galluptall for å legge saken om statsgaranti fram for Stortinget.

— Det er helt klart at vi ønsker betraktelig større oppslutning om denne saken enn det galluptallene viser nå, men en trøst er det at oppslutningen rundt Lillehammer var enda dårligere åtte år før lekene, slår Rognlien fast.

— Likevel skal jeg ikke legge skjul på at det er et utropstegn at galluptallene er blitt dårligere etter Sotsji-OL. Akkurat det er noe vi må ta til ettertanke, mener idrettspresidenten. (©NTB)