Merkelig lys over Sør-Norge var meteor

Oslo (NTB-Trine Andersen): Det merkelige lyset på himmelen over Sør-Norge fredag kveld skyldes ifølge Norsk meteornettverk en relativt stor meteor som ga flere kraftige lysglimt.

— Vårt meteorkamera på Harestua registrerte den 18.58.24. Den er også fotografert fra Danmark og Sverige, skriver Meteornettverket på sin hjemmeside.

Hovedredningssentralen Sør-Norge ble fredag kveld nedringt av folk som hadde sett det «rare» lyset. Den fikk inn meldinger om det underlige lyset på himmelen fra hele Sør-Norge - fra Bergen i vest, Gjøvik i øst og fra hele Sørlandet.

— En så kraftig ildkule kalles ofte boilde, for å skille det fra meteoritt og stjerneskudd. Da er lyset sterkere enn fullmånen. Det var nok en sværing, kanskje en stein på 50 kilo. Da lager den et skikkelig fyrverkeri, sier pressekontakt Tor E. Aslesen i Norsk meteornettverk til Bergens Tidende.

Han sier at foreløpige peilinger tyder på at meteoren falt ned sør for Stockholm.

Ifølge den svenske avisen Aftonbladet har lyset vært synlig på himmelen over store deler av landet. Et vitne beskriver lyset som «en brennende ball som plutselig forsvant». (©NTB)