— Vi beveger oss sakte, men sikkert mot en ny kald krig som ingen trenger, sier Medvedev i et intervju med Bloomberg Television tirsdag.

Den russiske statsministeren er svært kritisk til hvordan USAs president Barack Obama har reagert på Ukraina-krisen og sier det er «beklagelig at Washington har ødelagt alt arbeidet som i årevis har vært lagt ned for å bedre forholdet mellom USA og Russland».

— Jeg mener president Obama kunne ha vært mer politisk taktfull når han har diskutert denne saken, sier Medvedev i intervjuet.

— Alle avtaler som vi har inngått med USA har vært nyttige. Jeg beklager at alt som er blitt oppnådd, nå er eliminert med den siste tidens beslutninger, sier den russiske statsministeren videre med henvisning blant annet til sanksjonene USA og EU har lagt på Russland.

— Russland har ikke kommentert sanksjonene i særlig grad eller svart på dem, selv om vi ganske sikkert kunne ha skapt ubehageligheter for landene som har lagt disse sanksjonene på oss, sier Medvedev videre. (©NTB)