Morten Harket er den første av flere artister som er booket til Odderøya Live Festival 11. juli.

— Vi er kjempefornøyde. Morten Harket er Norges største popstjerne. Det blir sanger både fra solokarrieren og fra a-ha-tiden, så det blir nok en kveld med allsang og baluba, sier daglig leder i Odderøya Live, Trond Nyhus til Fædrelandsvennen.

Morten Harket gir ut et nytt soloalbum i løpet av våren, men singelen «Brother» er allerede ute. Harket legger nå ut på europaturné og spiller noen utvalgte festivaler i Norge. Dette blir Harkets eneste opptreden på Sørlandet.— Alle har et forhold til Harket som stemmen til a-ha. Sammen med Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy utgjorde Morten Harket gruppen som ble Norges største og mest langvarige eksportsuksess innen popmusikk noensinne. Gjennom a-ha skapte Harket seg et internasjonalt navn som fortsatt holder seg varmt. Dette beviste han til fulle da han i fjor tok scenen med storm sammen med superstjernene Pitbull og Christina Aguilera under Billboard Awards i Las Vegas, skriver Odderøya Live i en pressemelding.

Som soloartist har Morten Harket gitt ut femalbum, og i 2012 utnevnte Kongen Morten Harket til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for «innsats for norsk musikkliv». Harket ble sammen med a-ha innlemmet i Rockheim Hall of Fame i 2011.Odderøya Live Festival går av stabelen over to dager, fredag 11. og lørdag 12. juli. Bob Dylan er bekreftet til lørdag 12. juli. Flere artister til begge dager vil bli annonsert.