Feilene dreier seg om hvor folk har vært innlagt, skriver Aftenposten. En av feilene rammet en 33 år gammel kvinne fra Rogaland. Da hun logget seg på sin egen kjernejournal, kunne hun lese at hun hadde vært innlagt ved en avdeling for rus og psykiatri i 2010. — Det er ikke noe galt å være innlagt innenfor rus eller psykiatri dersom man faktisk har vært det. Men det har ikke jeg, og det er helt sprøtt at det står i journalen min, sier kvinnen.

Hun sier hun ønsker å meldte seg ut av ordningen, og avregistrere seg, og oppfordrer samtidig alle til å sjekke sin egen journal.

Anne-Lise Härter, avdelingsdirektør og ansvarlig for kjernejournalprosjektet i Helsedirektoratet, sier alle opplysningene knyttet til registrering av besøkshistorikk på sykehusene legges inn i registeret manuelt, noe som kan medføre feil.

— Brukerne må selv gå inn og lese, og selv ta kontakt med oss. Vi har en beredskap for å innmelde rettinger. Jeg forstår at dette kan oppleves som veldig ubehagelig, men det vil aldri gå på pasientsikkerheten. Feilene som er kommet, er kun knyttet til registreringer knyttet til behandlingssted. Det står ikke hva du har vært innlagt for, men hvor og når, sier Härter. (©NTB)