Sogndal ble før sesongen ansett som klar favoritt sammen med Brann i kampen om direkte opprykk. Det har derimot ikke gått helt på skinner for laget fra Sogn, men søndag gikk alt deres vei. Det var takket være en solid 1. omgang at kampen ble avgjort. Jim Johansen (2) og Robin Shroot sto for målene før pause.

Åsane måtte tåle sitt første tap og er nå to poeng bak tetduoen. Det er svært jevnt i 1. divisjon, og bare tre poeng skiller mellom de åtte første på tabellen etter sju serierunder.

Hødd leverte en godkjent innsats i hjemmekampen mot Nest-Sotra, men etter å ha ledet 3-0 slapp laget inn to reduseringsmål mot slutten av kampen. Eirik Ulland Andersen og Michael Karlsen (straffe) ga Hødd en tidlig tomålsledelse. Etter en times spill gjorde Jesper Törnqvist 3-0. Gjestene reduserte to ganger ved Steffen Lie Skålevik.

Alexander Ruud Tveter utlignet to ganger på straffespark for Follo hjemme mot Kristiansund, men Magnus Stamnestrø ble matchvinner for gjestene da han satte inn 3-2 i sluttminuttet.

Nyopprykkede Jerv tok sesongens første seier med solide 3-0 over Bryne. Ohi Omoijuanfo gjorde 1-0 etter drøye kvarteret, mens Alexander Lind økte til 2-0 tre minutter etter hvilen. Samme mann fastsatte resultatet ti minutter før slutt. (©NTB)