Gøy på landet, sang Molde-fansen etter en halvtimes spill. Fortsetter laget som mot VIF fredag, blir det mye å synge om fremover.

Kjetil Rekdal startet eliteserien 2014 med seks VIF-debutanter på banen. Fire av dem uten eliteserieerfaring. På Aker stadion, mot et hissig, hurtig og velsmurt Molde-maskineri, ble det en tung seriedebut for samtlige.

For Molde eide oppgjøret på eget kunstgress fra start til mål. Tempo, bevegelse og høy klasse på pasningsspillet viste at Tor Ole Skullerud har videreforedlet de tre siste sesongers Molde-lag på ypperlig vis. Og så krydrer du det med tekniske finesser og kreativitet. Da har du 2014-utgaven av sist sesongs cupmester.

— Det var veldig morsomt. Det var viktig å vinne første kamp, og det var fantastisk med scoring, sier Molde-debutant Björn Bergmann Sigurdarson til TV 2.

— Vi havnet langt bakpå, og turte ikke å ta dueller. Jeg kan ikke huske at jeg har vært med på en så puslete opptreden som i 1. omgang, det var stikk motsatt av hva vi ville. Det ble bedre etter pause, men selv da var Molde best, sier Kjetil Rekdal.

Forren-perle

Midtstopper Vegard Forren slo an tonen da han hamret et frispark i mål fra drøyt 25 meter etter halvspilt. Med fire skritts fart plystret han ballen bort i VIF-keeper Gudmund Kongshavns keeperhjørne, via stolpen. Et skudd Kongshavn opplagt burde holdt unna nettmaskene.

Molde fortsatte å kjøre. Vålerenga så i perioder ikke ut som om de var klare for kamp. Og da laget for en gangs skyld hadde ballen foran Moldes mål, ble pasningen brutt, og hjemmelaget vartet opp med en mønsterkontring. Martin Linnes satte fart på, passerte flere Vålerenga-spillere, før han ga ballen til islendingen Bjørn Bergmann Sigurdarson. Han satte punktum med 2–0. Ikke lenge etter sang det i stolpen etter et fikst forsøk fra Mohamed Elyounoussi.

Spesielt på Vålerengas venstreside i forsvar var det åpent hus. Det var denne siden Molde i hovedsak søkte iangrepsspillet, og Ali Iqbal fikk et tøft møte med eliteserien.

— Det som gledet meg mest, var at vi skapte mer sjanser i dag enn vi har gjort i hele oppkjøringen, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud.

Rekdal tok grep

Etter 2–0 til pause tok Rekdal grep. Inn med kaptein Christian Grindheim (akkurat tilbake fra skade) og Alexander Mathisen. Iqbal og Herman Stengel ble igjen i garderoben.

Selv om både Stengel og Niklas Gunnarsson på høyrebacken har eliteserieerfaring fra før, var det Sivert Heltne Nilsen som kom desidert best fra det av de seks som debuterte i serien for VIF. Han var i og for seg best av samtlige VIF-spillere også. Den tidligere cupmesteren med Hødd løp, taklet og var trygg og god i det meste han foretok seg. Ellers var det tynt sett med VIF-øyne.

Tregt, tungt og ubesluttsomt. I angrep ble det for mye en og en, og spissen Vidar Ørn Kjartansson fikk en ensom og vanskelig oppgave. Etter pause fikk han hjelp av Daniel Fredheim Holm, som ble flyttet opp fra midtbanen.

Kjetil Rekdals VIF har lagt bak seg en oppkjøring med gode resultater, og kom til Molde med selvtillit. Den er det ikke mye igjen av etter møtet med det som er spådd å bli et av lagene som kan kjempe om seriegull.

Skulleruds gutter fortsatte å kjøre også etter pause. Det var farlig nesten hver gang ballen nærmet seg VIFs sekstenmeter. Men Vålerenga fikk mer ro og litt bedre styr på eget spill med Grindheim inn på midten.

Da ble det heller ingen flere baklengsmål. Og plutselig klarte man å skape noen farligheter foran landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland. Det er da noe.

— Vi har et nytt, sammensatt lag, med mange unge spillere. Vi har mye å ta med oss av lærdom, og kommer til å være bedre med fra start neste gang, lover Rekdal.

PS! 8875 tilskuere så eliteserieåpningen i Molde.

Vår sportsleder Bertil Valderhaug chattet underveis i kampen: