STAVANGER (aftenbladet): Skattemyndighetene har det siste året hatt en storaksjon gående mot norske ishockeyklubber, melder NRK. Kemnerne har gått igjennom toppklubbene med lykt og lupe for å finne mulige feil.

Ishockeypresident Gerhard Nilsen er bekymret for hva kemneren kan komme til å finne etter flere måneder med gransking av norske eliteserieklubber.

Nilsen velger å tro at det er uvitenhet og ikke bevisst forsøk på fusk som er årsaken til eventuelle feil kemnerne finner ute i klubbene.

– Vi ser behov for opplæring, og det er betydelige forbedringspunkter, sier ishockeypresident Gerhard Nilsen til NRK.

Kemnerkontorene over hele landet har siden februar jobbet sammen for å lete etter feil i skatte— og avgiftsbetalingen til alle eliteserieklubbene i landet. Det er første gang skattemyndighetene tar for seg en idrett så systematisk som dette. I løpet av noen få uker vil man få resultatet av det omfattende ettersynet.

Oilers rolige

Oslo-kemner Astri Marija Rosenqvist sier de forventer å finne feil i denne typen aksjoner, men vil ikke røpe hva de har funnet.

– Vi har sett mye på lønnsoppgaveplikten, og på lønn i form av naturalytelser som fri bil og fri bolig. Vi har også sett på utenlandske spillere som beskattes på en spesiell måte i Norge, sier hun.

Også Stavanger Oilers har blitt bedt om å sende omfattende dokumentasjon til skattemyndighetene de siste månedene.

— Vi har ingenting å frykte, fordi vi mener vi har gjort alt riktig, sier sportsdirektør Pål Higson til Aftenbladet.

- Har det vært mange lysskye avtaler i norsk ishockey?

— Historisk sett har det versert en del rykter om rare avtaler, men i Oilers har det aldri vært tema, svarer Higson.

Bøe med hvilepuls

Heller ikke daglig leder i Oilers, Kjetil Bøe, mister nattesøvnen av at Oilers-regnskapet for 2012 nå gjennomgås av skattemyndighetene.

— Vi forsøker å følge alle lover og regler som gjelder for innberetning av lønn til ansatte. Dersom det skulle være problemer med vårt regnskap, vil det i så fall være på grunn av noe vi ikke visste om. Vi har god samvittighet, forklarer Bøe overfor Aftenbladet.

— Jeg synes det er positivt at kemneren foretar slike undersøkelser, og tror målet er å hjelpe klubbene til å få ting rett, legger Bøe til.

Følg Oilers mot Lillehammer her: