En video somble spredd på Twitter etter kampen mellom Stabæk og Lillestrøm på Nadderud lørdag ettermiddag har skapt reaksjoner. I et klipp på 14 sekunder synger en gjeng fra LSK-fansen noe som kan kalles homohets mot Stabæk: "Alle suger k... i STB"

Flere reagerer på klippet som blir lagt ut.

Bekymret foreningsleder

Ingvild Endestad, leder i Fri – Forening for kjønns— og seksualitetsmangfold, tidligere LLH, synes det er bekymringsfullt at slike sanger blir sunget på norske tribuner.

— All homohets er bekymringsfullt, men særlig når det blir sunget på en fotballtribune der vi har hatt store problemer før. Homofile tør ikke stå fram og være åpen, og hvor vi vet at det er mange negative holdninger blant supportere og i klubbene, sier hun til Adresseavisen.

Inge André Olsen, sportsjef i Stabæk fotballklubb, sier at han ikke la merke til ropene som kom fra tribunen.

— Det er mange følelser i slike kamper, spesielt når situasjonen er slik den er i nedrykksstriden. Men voksne folk bør tenke seg om hva de sier på tribunen. Det er mange barn på tribunen, og vi ønsker et mangfold på tribunen er alle føler seg velkomne, sier Olsen til Adresseavisen.

LES OGSÅ:

Kanarifansen: — Dette var unødvendig

Leder og talsmann for Kanarifansen sier at det ikke var supportergruppen som sto bak ropene, men en mindre gruppering blant LSK-fansen.

— Denne sangen er ukjent for meg, og det er unødvendig å synge slikt. Jeg vil tro at den ble hysjet ned fort av Kanarifansen. Det er nok noen som har gjort en dårlig vurdering. Vi har ikke hatt noe problem med slikt tidligere, og støtter ikke det som ble sunget, sier Kenneth Kvebek til Adresseavisen, som påpeker at Kanarifansen har hatt en homofil styreleder.

Lillestrøm sportsklubb er tydelig på at de tar avstand fra slike sanger på tribunen.

— Fotballfans synger mye rart, og noe forstår jeg ikke motivasjonen bak. Lillestrøm tar sterkt avstand fra slike sanger, og vi støtter alle kampanjer for likeverd. Slike sanger bør ikke forekomme blant fansen vår, sier mediesjef i Lillestrøm, Ståle Lindblad, til Adresseavisen.

Lillestrøm vant kampen, og fikk med seg tre svært viktige poeng i nedrykksstriden. De ligger fortsatt på direkte nedrykk, ett poeng bak kvalikplassen.

LES OGSÅ: