-Vi håper naturligvis at vi får medhold i anken og blir tilkjent seieren i kvartfinalekampen mot Start. Det er ikke til å unngå at spillerne vil føle seg snytt når de har vunnet en kvartfinale og ikke får spille semifinalen bare på grunn av at vi har glemt å føre navnet på en berettiget spiller på dommerkortet, sier Molde Fotballklubbs formann, Einar Sekkeseter.

Om innholdet i anken vil Sekkeseter ikke si så mye. Klubben har fått hjelp av advokat Christian Hjort i utarbeidelsen av brevet, og etter det NTB forstår står NFFs lovanvendelse rundt spørsmålet om Martin Andresen var ”berettiget” eller ikke sentralt.

”Berettiget”

Molde FK vil i anken hevde at Martin Andresen var berettiget i henhold til NFFs lover. Han har betalt sin medlemskontingent, han var klar for laget og har vært det lenge, han hadde ikke karantene for gule eller røde kort eller for andre forhold, og han ble på ingen måte forsøkt bortgjemt. Molde FKs oppmann hadde rett og slett glemt å føre navnet hans opp på dommerskjemaet, og dette er et regelbrudd — ikke et lovbrudd mener Molde FK.

Spørsmålet er om Norges Fotballforbund har benyttet seg av en lov i stedet for en regel da denne saken ble behandlet.

Men i henhold til lovens bokstav mener Molde FK at Martin Andresen var spilleberettiget da han entret Kristiansand stadion de siste 8-10 minuttene av kvartfinalekampen mot Start 6. september, som Molde vant 4-3. Dersom Molde får ankeutvalgets medhold i dette, er det spillereglenes kapittel 3, andre avsnitt som skal legges til grunn. Der står det: ”Navnene på innbyttere må oppgis til dommeren før kampstart. Innbyttere som ikke er oppgitt til dommeren, kan ikke delta i kampen. ”. Er det er snakk om et regelbrudd er straffen langt mindre enn om det er et lovbrudd.