BRANN — STRØMSGODSET 1-0

Hadde vi vist frem denne kampen til en uforberedt utlending og sagt at det dreide seg om andreplassen på tabellen, ville han sett undrende på oss.

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

Det var så stille og gemyttlig at vi nesten skvatt da dommer Ken Henry Johnsen blåste et frispark etter 32 minutter.Men det ble en vekker, for nå begynte i hvert fall Brann å vise anstendig fotball, bygd på enkle løsninger og godt duellspill. Ja, mer enn det, mot slutten av førsteomgangen var vi villig til å gå lenger, for da kom det flere hurtige og vekslende angrep som det sømmer seg medaljejegere. Det er mot i dette Brann-laget.

Skarpskudd

Ikke minst var bergenserne flinke til å overfalle motstanderne når de surret med ballen, for eksempel som da Deyver Vega med teknikk og presisjon ordnet 1-0.

JUBEL: Deyver Vega (nr. 19) ga Brann ledelsen og ble overfalt av Jonas Grønner og de andre lagkameratene. Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix

Værgudene gledet Bergen med en nedbørsrekord tidligere i sommer og kunne by på noen ekstra regnskyll i andre omgang av denne kampen. Men det var gjestene som ble inspirert. De kunne nå måle seg med Brann når det gjaldt aggressivitet, og det gjorde kampen jevnere.Men fortsatt var Brann farligere, og det begynt eå se ut som om dette var kampen da Godset ikke skulle få by på et eneste skudd på mål. Men i denne omgangen prøvde de virkelig. Det var bare det at Branns seiersvilje var til stede i hvert eneste duell og alle løpedueller.

Typene

Mannen som mer enn noen jobbet for seier, var Kasper Skaanes. Det ble plass til ham i laget fordi Sivert Heltne Nilsen hadde karantene, og det hadde pappa Nilsen, treneren, ingen grunn til å beklage, Skaanes var som en hjulvisp fra begynnelse til slutt — og banens tydeligste og beste spiller.

MEGET GOD: Kasper Skaanes i aksjon mot Strømsgodset-keeper Espen Bugge Pettersen. Foto: Tor Høvik

Mye pent og fortjenbt er sagt om Branns innbyttere. Ellers kan costaricaneren Vega, matchvinneren, sammen med landsmann Bismark Acosta og veteranen Daniel Braaten stå som symboler på hvordan Brann-trener Lars Arne Nilsen tenker når han bygger dette laget. De har de individuelle egenskapene, fysisk og mentalt, som løfter et jevnt bra kollektiv til noe mer.Fortsatt er defensiv trygghet høyest prioritert, men allerede tidlig i sesongen var det mulig å fastslå at årets Brann-lag er bedre fundamentert enn tidligere årganger.

Søvnig

Strømsgodset da? Det beste som kunne sies om dem, var at de spilte miljøvennlig fotball – i den forstand at energiforbruket var lavt.

Trener Bjørn Petter Ingebretsen nevnte før kampen at laget ikke enda en gang kunne vise seg så slappe som i forrige bortekamp, mot Lillestrøm. Men joda, dette var en kopi.

Spillerne så ut til å ha tankene andre steder, og det var ikke glade tanker heller. De subbet og løp gjennom hele første omgang, de slumret og duppet nesten duppet av, så det ut til.

Brann-spillet var riktig nok innsatsfylt, men ikke genialt. Et normalt Godset ville ha bydd adskillig mer motstand.