Sportssjef i FK Haugesund, Jostein Grindhaug, brøt stillheten rundt Mark Dempseys exit lørdag. Grindhaug kaller saken «forferdelig trist», men føler Dempseys kritikk ikke er berettiget.

— Jeg føler det er litt urettferdig at dette skal falle på meg. Det må jeg si, sa Grindhaug på en pressekonferanse vist på TV Haugaland lørdag.

Torsdag trakk Dempsey seg som hovedtrener for FK Haugesund. Han gikk samtidig hardt ut mot Grindhaug.

— Jeg følte ikke jeg kunne samarbeide med Grindhaug mer. Krangelen går ut på at jeg ikke har fått tatt del i spørsmålene rundt kjøp og salg av spillere, sa Dempsey til Haugesunds Avis.

Rollefordelingen de to imellom skal ha vært en avgjørende årsak for Dempseys beslutning om å si opp.

Uenig

Grindhaug var ikke tilgjengelig i etterkant, men lørdag møtte han pressen etter FKHs 4-1-seier mot Viking.

— Jeg har vært på ferie på Kypros med familien. Det var ikke dette jeg så for meg da jeg satt og svettet der nede, sa 43-åringen.

TRAKK SEG: Mark Dempsey er ferdig som trener i Haugesund. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tidligere lørdag bekreftet styreleder i FKH, Leiv Helge Kaldheim, til TV 2 at Dempsey hadde sagt opp «ved flere anledninger» før den siste oppsigelsen, som også ble endelig. Dette bekreftet også Grindhaug.— Vi visste jo at det var ting med «Demps» da vi ansatte ham. Alle har sine lyter, også jeg. Men for oss var det bare en ekstra motivasjon til å få det til sammen, sa Grindhaug, som kaller saken «forferdelig trist».

Han ser ikke på seg selv som hovedårsaken til at Dempsey ga seg.

— Jeg tror det er en totalsituasjon. Da tenker jeg på familiesituasjon, meg, andre ting. Det er totalen som har gjort det, men jeg har muligens blitt knaggen å henge det på, sa Grindhaug.

— Sårt

Grindhaug er klar på at han har forsøkt å holde seg unna det som er hovedtrenerens ansvar.

— Jeg har vært bevisst på å gi Mark og Andrea (Loberto, Dempseys assistent) det rommet de har trengt. Jeg har vært voldsomt bevisst på å ikke være en «sjuende far i huset». Jeg har aldri blandet meg inn i et laguttak eller disponering av spillere. Aldri, sa Grindhaug.

— Men jeg har hele tiden visst hva som har skjedd - og dét er oppgaven min. Oppgaven min er å legge til rette, den er å spille de rundt meg gode. Det er sårt å høre at jeg ikke har gjort en god nok jobb der, erkjente sportssjefen, som også la til at hans ambisjon har vært å være Norges beste på spillerlogistikk.

— Men Mark har vært delaktig i alle prosesser. Jeg har aldri holdt tilbake noen informasjon fra ham.

Valg av assistent

Han har registrert at Dempsey har beskyldt ham for å «blande seg for mye inn».

— Jeg blandet meg inn i ansettelsen av ny assistenttrener, men jeg følte det var berettiget. Kandidaten Mark hadde mest lyst å hente inn sa vi nei til, men vi gjorde det etter research i fellesskap. Og jeg føler fortsatt det var det rette. Spesielt nå. Vi fikk inn Norges beste assistent, sa Grindhaug, og visste til Andrea Loberto, som ledet laget mot Viking.

— Mark sikter også til en episode som handlet om rekruttlaget. Jeg spurte om hans og Andreas syn på å bruke spillere på toerlaget. De ga meg en god begrunnelse, en begrunnelse jeg aksepterte. «Isfronten» det har blitt snakk om kom nok dagen etterpå, på treningsfeltet. Rekruttreneren gikk opp til ham og spurte Mark om noe, og da «føk han høyt opp». Det var ikke riktig timing for å spørre ham om det. Jeg gikk imellom, og da fikk jeg kjeften, sa Grindhaug.

Han fikk også spørsmål om han kunne ha gjort noe annerledes.

— I min verden er dette bare en liten detalj. Hvis dét var nok til å velte alt det andre gode vi hadde fått til, så hadde det vel blitt ødelagt med en annen sak senere, svarte han. (©NTB)