Statistikksenter La Liga:

Etter mye frem og tilbake havnet Javier Mascherano i Barcelona før overgangsvinduet stengte. Det var aldri noen hemmelighet at argentineren ønsket seg bort fra Anfield, og boikottet blant annet Liverpools kamp mot Manchester City i protest mot at klubben vegret seg for å selge ham.

I dag ble midtbanespilleren presentert i ny drakt, og benyttet anledningen til å lange ut mot gamleklubben i et intervju med Barcelonas egen tv-kanal.

Led før overgangen til Barca

— Da de startet å involvere familien min og si ting som ikke stemte, så led jeg, helt klart. De lovte meg noe i et helt år, og holdt aldri løftet sitt. Og det hadde ikke noe med familien min å gjøre, eller noe sånt. Når du leser eller hører løgner, blir du naturlig nok sint, sier Mascherano, uten å utdype anklagene videre.

Han har imidlertid hele tiden stått på at familien hans ikke fant seg til rette i Liverpool, og at det var derfor han var desperat etter å forlate Merseyside-klubben.

Selv om han er klar i talen mot gamleklubben, takker Mascherano sin tidligere manager, Rafael Benitez.

- Han er en av de trenerne som har lært meg mest i karrieren min, sier argentineren.

Han trekker frem muligheten til å vinne titler som en av hovedårsakene til at han er i Barcelona, men sier samtidig at dette er en mulighet det ville vært umulig å si nei til.

- Jeg har kommet til verdens beste klubb og lag!

Messi jubler

Det er flere som er lykkelige over handelen. Lionel Messi er svært begeistret for å ha fått landsmannen til klubben, og sier det er en glede for ham personlig.

Messi skal også ifølge Sky Sports ha bedt eierne i Barca instendig om å sikre seg den tidligere Liverpool-spilleren.

- Han er en fantastisk spiller. Barcelona ønsket ham for det han kan tilby oss både som spiller og som person, og jeg er veldig glad han signerte, jubler mannen som er kåret til årets spiller i verden.

Og Mascherano gjengjelder godordene:

- Vi har vært gjennom mye sammen, og vennskapet vårt har vokst seg sterkere og sterkere de siste årene, sier han om sin landslagskollega og nye lagkamerat.

— Det er ingen tvil om at han er den beste spilleren i verden og den viktigste spilleren vår. Håper folk ikke skal fortsette å sammenligne ham med andre hele tiden, men bare la ham være Messi, slår den ferske Barca-spilleren fast i intervjuet.

Mascherano kostet rundt 220 millioner kroner. Han skal spille med trøye nummer 14 i La Liga.