Den omdiskuterte dansevideoen, der syv kvinner og én mann etterligner den omstridte og sexy videoen « Call on Me» fra noen år tilbake, fikk stor oppmerksomhet. Mange mente den var på grensen, og til slutt ble den også innklaget til Forbrukerombudet.

Men nå er videoen friskmeldt, og tallene viser i tillegg at den har vært svært populær. Tar man bort hjemlig fjernsyn og utenlandske medier er den vist 28 millioner ganger bare her i landet.

— Det er helt overveldende, sier stiftelsen Aktiv mot krefts daglige leder Helle Aanesen. Hun opplyser at den nå er påmeldt mange konkurranser i utlandet.

Kroppsfokus underordnet

I Forbrukerombudet er «dommen» denne: Det er ikke kjønnsdiskriminerende reklame, og ikke i strid med markedsføringsloven.

I en pressemelding sier fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad følgende:

«Vi mener at kroppsfokuset og de utfordrende bevegelsene er underordnet budskapene i filmen, nemlig å støtte Aktiv mot kreft og viktigheten av fysisk aktivitet under sykdom. Det er ikke uten videre lovstridig å avbilde nakne eller lettkledde mennesker i markedsføring. Aktiv mot kreft synes selvsagt dette er gode nyheter og er helt enig med Forbrukerombudet i at kroppsfokuset er underordnet og virkemidlene relevante. Vi er veldig glade for den oppmerksomheten filmen har fått og ikke minst alle de positive reaksjonene den har skapt. Undersøkelser viser også at kampanjen har nådd svært godt frem med sitt budskap, nemlig viktigheten av tilpasset fysisk aktivitet under og etter kreftbehandling. Dette var det viktigste for oss. At noen har reagert sterkt på virkemidlene, var vi forberedt på, men vi synes det er fint at Forbrukerområdet konkluderer med at vi er god innenfor loven.»

Fikk støtte

Da kreftvideoen var på sitt heteste i september, fikk Aktiv mot kreft støtte fra ulikt hold:

— Jeg skjønner dem som reagerer på videoen, men personlig synes jeg at det kan si noe om at man kan ha et godt liv etter kreftbehandling. Jeg møter mange kvinner som ikke har det etter kreftbehandling, sier kreftsykepleier og sexolog Randi Gjessing ved Radiumhospitalet.

— For meg var budskapet viktigst. Jeg synes ikke vi skal være så opptatt av å se negativt på ting, sier Wenche Stensvold, en av dem som danset i videoen.

Den tidligere proffrytteren i sykling angrer ikke et sekund på at hun ble med på opptakene, som foregikk i London.

— Det er veldig fint at videoen er blitt så populær, sier Stensvold, som jobber, studerer og trener.

— Livet er bra.