Jupp Heynckes overlater et Bayern München som trippelmester til Pep Guardiola. Men det er ingen garanti for at suksessen vil fortsette, mener ekspert.

Lørdag kveld vant Bayern München den tyske cupen. Og med det rundet den tyske giganten av en sesong som har gitt Champions League-triumf, ligagull og en rekke rekorder.

Over to kamper i semifinalen i Champions League vant de 7-0 over Barcelona, og etter en utrolig sesong er Bayern nå kongene på haugen i Fotball-Europa.

De ble det første tyske laget noensinne som har vunnet trippelen. I fotballhistorien har bare seks europeiske lag greid bragden tidligere. Og nå spår mange at Bayern kan gjøre noe ingen har gjort før: Forsvare en Champions League-triumf.

Gabriele Marcotti, ekspert på europeisk fotball for blant andre The Times, mener at det er flere usikre faktorer som kan stanse videre Bayern-dominans.

— Guardiola er fullstendig uprøvd utenfor Barcelona. Han vil ikke ha Lionel Messi, som vi har sett kan dekke over mange svakheter. Han vil ikke ha Tito Vilanova, som han alltid har sagt var avgjørende for hans suksess i Barcelona. Det vil bli vanskelig å holde alle klassespillerne fornøyde - det er så mange av dem. Og forventningene vil være enorme, ramser Marcotti opp.

Han mener Guardiola også må forsterke forsvaret.

— På papiret ser det veldig bra ut, men poenget er at det ikke automatisk vil gi resultater å bringe en god manager til et godt lag, sier Marcotti til Aftenposten.

Hvor mye vil Guardiola egentlig endre på det som har fungert så godt? Mario Götze ble hentet fra Borussia Dortmund etter ønske fra den spanske treneren.

— Ingen vet hvor mye Guardiola vil endre, men mye tyder på at Götze kan bli brukt som en falsk nier, som Messi i Barcelona, vurderer Raphael Honigstein, ekspert på tysk fotball for The Guardian.

Når Pep Guardiola nå tar over som manager, vet han at han umulig kan toppe denne sesongen trofémessig.

Den spanske treneren gjorde underverker med Barcelona i fire år som manager. Da han i fjor valgte å ta seg et hvileår, var han ønsket av mange av de største klubbene. Ved juletider ble han enig med Bayern. I mellomtiden har han lært seg tysk og gjort grundige forberedelser.

Kan Guardiola ta den tyske klubben enda et steg videre?

Jupp Heynckes skal ha vært lite fornøyd med måten han er blitt skjøvet ut på. Etter å ha levert en perfekt avskjedssesong, er det nå usikkert hva 68-åringen vil gjøre videre.

— Jeg vil si noe om fremtiden min tirsdag, sa Heynckes etter cuptriumfen lørdag.