Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Manuel Neuer ble mandag nominert til de tre siste spillerne som kjemper om å bli verdens beste fotballspiller i 2014. Hvem som vinner av trioen blir offentliggjort på utdelingen av Ballon d'Or i Zürich 12. januar.

Portugisiske Ronaldo får muligheten til å forsvare tittelen han vant i fjor. Det var annen gang han fikk prisen, første gang var i 2008. Han var sterkt delaktig i Real Madrids triumf i mesterligaen forrige sesong der han totalt scoret 17 mål.

Argentinske Messi har vunnet kåringen fire ganger, men har i 2014 ikke vunnet en eneste tittel verken med Barcelona eller Argentina.

Den tyske keeperen Neuer har fått oppmerksomhet for sitt strålende og offensive målvaktsspill det siste året. Prestasjonene har blitt belønnet med en mulighet til å bli årets spiller i verden.

Simeone kan bli årets trener

Tysklands Joachim Löw, Real Madrids Carlo Ancelotti og Atlético Madrids Diego Simeone kjemper om tittelen som årets trener.

Årets mål, Puskas-prisen, kjemper James Rodríguez, Robin van Persie og den irske kvinnen Stephanie Roche om.

Colombianske Rodriguez er nominert for sin drømmescoring i åttedelsfinalen mot Uruguay i VM og nederlandske van Persie for sin stupheading mot Spania i VMs gruppespill.

Irske Roche får muligheten til å kjempe om årets mål med sin volleyscoring for Peamount United mot Wexford Youths.

Marta nominert

På kvinnesiden har brasilianske Marta muligheten til å vinne prisen som årets kvinnelige fotballspiller for sjette gang.

Hun er nominert sammen med tyske Nadine Kessler og amerikanske Abby Warmbach.

Japans Norio Sasaki, Wolfsburgs Ralf Kellermann og Tysklands U20-trener Maren Meinert er nominert som årets trener på damesiden.

TIDLIGERE VINNERE

2013: Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Spania)

*2012: Lionel Messi (Barcelona, Argentina)

*2011: Messi

*2010: Messi

*2009: Messi

*2008: C. Ronaldo (Manchester United)

*2007: Kaka (AC Milan, Brasil)

*2006: Fabio Cannavaro (Real Madrid/Juventus, Italia)

*2005: Ronaldinho (Barcelona, Brasil)

*2004: Ronaldinho

*2003: Zinedine Zidane (Real Madrid, Frankrike)

*2002: Ronaldo (Real Madrid, Brasil)

*2001: Luis Figo (Real Madrid)

*2000: Zidane (Juventus).

(©NTB)