STRØMSGODSET-VIKING 1-1

DRAMMEN: Viking slo tilbake og sikret ett poeng mot Strømsgodset. Eirik Ulland Andersen og Abdisalam Ibrahim scoret målene i 1-1-kampen på Marienlyst fredag kveld.

Men det ble en forferdelig start på kampen for gjestene.

— Før kampen snakket vi om at vi ville stå høyt og presse dem. Så hadde vi avspark, to-tre pasninger hjem til egen keeper, og så etter 20 sekunder eller hva det var, så ledet de 1-0. Det var ikke helt sånn vi hadde sett det for oss, sier Jonevret om starten på kampen.

— Men så jobbet vi oss mer inn i det. Selv om Godset fikk energi av scoringen, noe vi ikke ønsket. Vi klarte å skape et par gode sjanser i 1. omgang. 2. omgang synes jeg er bra. Man får jo noen grå hår. Og man må ha et sterkt hjerte for å være trener. Men likevel, vi forsøkte å spille oss ut bakfra, det alt i alt var det en bra gjennomført kamp av oss. Å ha Godset tre poeng bak oss med tre kamper igjen å spille er mer enn jeg hadde trodd før sesongen, sier svensken.

- Hvor mange nye grå hår ble det i dag?

— Hehe. Det vet jeg ikke. Men de har jo begynt å falle av, også, sier Jonevret og ler godt.

- Viktig for Viking

— Men dette var en viktig kamp for Viking, for klubben og for byen. Det har vært mye dritt i år. Likevel kjemper vi om topp fem-seks. Jeg er veldig stolt av guttene. Og selv om vi ligger et lite stykke bak bronsemedaljen, så blir det interessant i de kampene som gjenstår.

Det var ikke spilt 30 sekunder engang før Iven Austbø måtte se ballen suse i mål bak seg på kunstgresset i Drammen. Viking hadde ikke vunnet på Marienlyst siden 2007, og starten på kampen gjorde ikke oddsene for seier spesielt gode.

Godset-keeper Espen Bugge Pettersen sendte en lang ball opp som Joackim Jørgensen rett og slett ikke kom opp på. Den spratt i bakken før Tommy Høiland dyttet videre til Eirik Ulland Andersen som banket ballen inn i det nærmeste hjørnet.

Iskald og brutal start for Viking. Som ikke kom til hektene før det var spilt 17 minutter. For det var Godset alt handlet om i åpningskvarteret på kunstgresset i Drammen.

Pedersen-dobbel

Før Patrick Pedersen fikk en god sjanse etter et godt Viking-angrep. Karol Mets fant Claes Kronberg, som prikket pannebrasken til dansken på topp. Men Espen Bugge Pettersen lå klar og ventet og fikk gitt til corner.

Patrick Pedersen var frisk i 1. omgang. Etter 25 minutter var han frempå igjen. Kristoffer Haugen kom rundt på venstrekanten og slo inn foran mål. Pedersen møtte ballen og klinket til fra åtte meter. Men igjen reddet Godsets gamle landslagskeeper.

Usynlig Adegbenro

Hjemmelaget eide ballen og forsøkte å finne åpninger i et kompakt Viking-lag. Det lyktes de med, selv om Viking fikk justert seg inn og gjorde det vanskeligere utover i omgangen.

Fremover kom hverken Samuel Adegbenro eller Zymer Bytyqi med i kampen. Adegnebenro fikk ingenting til og ble helt korrekt tatt av ved halvtid. Heller ikke André Danielsen fikk lov å dirigere og styre hos gjestene. Tommy Høiland lå som en klegg på Vikings kaptein og anker når Godset ikke hadde ballen.

Lagene gikk til pause med 1-0-ledelse til hjemmelaget, som stilte med ny trener til kampen mot Viking. Bjørn Petter Ingebretsen har trukket seg som trener og er sykmeldt ut året. I stedet har Håkon Wibe-Lund overtatt roret inntil videre.

Han fikk se Viking komme til noen gode innlegg før pause. Uten at det ga tellende resultat.

Årets redning av Austbø?

Men han fikk også se «Nana» være centimetere fra å brassesparke inn 2-0 fem minutter etter hvilen. Iven Austbø sto langt ute etter å ha forsøkt å klarere ute i feltet. «Nana» kastet seg bakover, men kun et mesterlig stykke keeperarbeid hindret ny baklengs for Viking.

Det er utvilsomt en av årets beste redninger signert Austbø. Endelig litt artisteri som varmet i den iskalde høstluften.

Austbø smilte selv også etter redningen.

Takk for sist

12 minutter etter pause kom utligningen. Tidligere Godset-spiller Abdisalam Ibrahim fikk ballen over mål etter nok en innleggssituasjon. Høyreback Kronberg fant venstreback Haugen på bakre stolpe. Han headet elegant inn til «Abdi» som fikk en enkel jobb med å utligne.

Sterkt av Viking, som gradvis jobbet seg inn i kampen etter den fryktelige starten.

Laget spilte på det trygge etter scoringen. Tok få sjanser. Og hadde en klar plan om å holde hjemmelaget på utsiden av farlig posisjon. Derfor ble det ikke veldig farlig da skuddene kom fra langt hold, spiss vinkel og i tillegg havnet langt oppe på tribunen.

Det virket nesten som om Godset ble rådville utover i 2. omgang. Publikum ble utålmodige, Godset-spillerne virket stresset. Viking hadde fått kampen dit de ville.

Kunne blitt den store helten

Iven Austbø var solid, det samme må sies om «Abdi» på midten og Kristoffer Haugen på venstrebacken. Alle tre svært delaktige i at det ble poeng i Drammen.

Like før slutt fikk Mathias Bringaker en gedigen sjanse til å sette 1-2. Men ballen skled av foten og forsvant på feil side av stolpen bak en utspilt Bugge Pettersen.

Dermed endte det 1-1. Og medaljehåpet? Det lever. Med tre kamper igjen å spille.