STABÆK-BODØ/GLIMT 1-0

BEKKESTUA (Aftenposten): Unggutten Andreas Hanche-Olsen scoret kampens eneste mål da Stabæk slo Bodø/Glimt 1-0 foran 3643 tilskuere på Nadderud.

Målet var 19-åringens første i serien for de "blaa" fra Bærum.

Andreas Hanche-Olsen ble matchvinner mot Bodø/Glimt. Foto: NTB Scanpix

Stabæk er blant lagene som spiller for å overleve i eliteserien. Derfor var de tre poengene svært viktige. Etter seieren mot Glimt smatt også bæringene forbi Bodø-laget på tabellen.

Sint Glimt-trener

Glimt-trener Aasmund Bjørkan ristet på hodet i pressesonen og mente Stabæks mål aldri burde vært godkjent.

— Det er soleklart frispark. Han river ned keeperen, sier Bjørkan.

Det er det ingen som lytter spesielt nøye til blant hjemmelagets spillere.

— Muhamed Keita la en veldig fin corner, med fart og presisjon, og Morten Morisbak Skjønsberg kriget godt foran mål, selv om det skjedde bak meg og jeg ikke helt fikk med meg alt. Men da var det bare å sette hodet på ballen, sier matchvinner Andreas Hanche-Olsen til Aftenposten og smiler.

Født i Bodø

Den jordnære 19-åringen, med halve slekten fra Bodø – han er også født i Bodø, knyttet nevene og jublet før han ble «overfalt» av lagkompisene.

— En veldig viktig scoring. Det smakte veldig godt. Den kunne ikke kommet på noe bedre tidspunkt, sier forsvarsspilleren som understreker at han ser på seg selv som en ekte Bærum-gutt.

— Å få være med her og spille er jo guttedrømmen, det er jo en klisje, men det er faktisk det det er. Dette har vært målet mitt veldig lenge og nå skal jeg etablere meg som en god spiller for Stabæk.

Stabæk-trener Toni Ordinas gikk frem og tilbake, ropte og dirigerte, løp frem og tilbake, jaget spillerne opp og ned banen. Og innsatsen betalte seg. Det ble tre poeng.

— Det var vel en litt smågal spanjol på sidelinjen der, sier Ordinas til Aftenposten og flirer.

— Mange følelser som skal ut i løpet av kampen. Vi er ikke trygge, så det handler om å være konsentrerte. 2. omgangen vår var ikke god. Men til forskjell fra starten av sesongen, hvor vi slapp inn for enkle mål og tapte ka,mper for enkel, nå forsvarer vi oss bedre og da vinner man kamper også, sier spanjolen.

Seieren til Stabæk betyr samtidig at Lillestrøms situasjon forverres. Det er nå fire poeng fra Lillestrøm på 15. plass opp til Glimt på kvalikplass.

Neste runde møtes Stabæk og Lillestrøm på Nadderud.

Og bare så det er sagt: det er flere lag som har mye å spille for når det gjenstår fem serierunder.

Reddet på streken

Bodø/Glimt og Patrick Berg fikk kampens første mulighet på Nadderud. Selvsagt etter en overgang. Berg fikk avslutte upresset fra 16 meter, men volleyavslutningen gikk over. Da var det spilt fem minutter.

Stabæk-keeper mande Sayouba hadde nok å gjøre. Her rydder han opp i feltet i duell med Glimts Mathias Normann. Foto: NTB Scanpix

Andreas Hanche-Olsen fikk Stabæks første ti minutter senere da Muhamed Keita fant ham med et presist frispark. Men headingen fra god posisjon gikk høyt over.Like etter fikk Martin Bjørnbakk reddet på streken da Birger Meling forsøkte seg med hodet etter hjørnespark. Stabæk klarte ikke å få ballen i mål til tross for fire cornere på rad.

Hjemmelaget fortsatte å pepre Glimt-keeper Simon Thomas. I tur og orden smalt det fra Muhamed Keita, Cole grossman og Alanzinho. Men mål ble det ikke.

Olsen-raid

Alexander Jakobsen var farlig frempå for gjestene rett før pause. Men Mande Sayouba fikk hendene på avslutningen akkurat i tide.

Dermed 0-0 til pause.

Stabæk-trener Toni Ordinas i full vigør på sidelinjen. Innsatsen betalte seg i form av tre poeng. Foto: NTB Scanpix

Tre minutter etter hvilen mistet Cole Grossman ballen og sendte raske Trond Olsen i vei på en kontring. Han fant til slutt Vadim Manzon foran mål, men Mande Sayouba reddet med en fin beinparade. Nære på for gjestene.Men da timen var passert kom endelig målet kampen på Nadderud trengte.

Hanche-Olsens første

Et hjørnespark datt ned midt i haugen av spillere foran Bodø/Glimts mål. Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg kriget og kjempet, mens høyreback Andreas Hanvhe-Olsen relativt fritt fikk nikke inn 1-0 til hjemmelaget.

19-åringens første mål i serien for Stabæk.

Glimt-spillerne samlet seg rundt dommer Trond Ivar Døvle og ville ha frispark. Men protestene førte ikke frem.

Det var ingen velspilt 2. omgang på Nadderud. Viljen var i perioder større enn evnene.

Men det var spenning helt inn. For Glimt er farllige på overganger og kontringer.

To på rad

Trond Olsen kom plutselig alene med mande Sayouba like før full tid. Men en skliende Marcus Nilsson fikk blokkert.

Stabæks gode keeper fikk gult kort for å drøye tiden på overtid. Til øredøvende pipekonsert fra hjemmelagets supportere.

Da Glimt stjal noen meter på et frispark på egen banehalvdel løp Ordinas etter assistentdommeren og ga klar beskjed om hva han mente om situasjonen.

Innsatsen betalte seg — både på og utenfor de hvite krittlinjene.

Stabæk har nå to seire på rad. Forrige helg slo de Odd i Skien. Nå en konkurrent i bunnstriden.

Håpet om ny kontrakt lever i beste velgående i Bærum.