John Arne Riise er klar for Fulham. Foto: Faksimile: Fulhams hjemmeside

John Arne Riise har skrevet treårskontrakt med Fulham og begynner treningen med sin nye klubb i neste uke.

– Jeg er henrykt over å ha fullført overgangen til Fulham i morges, og jeg ser fram til å spille i Premier League igjen, sier Riise til klubbens nettsted.

– Jeg har fulgt Fulham som klubb ettersom broren min spiller her. Han snakker varmt om klubben og støtteapparatet. Jeg har selvfølgelig også spilt mot klubben i gruppespillet av europaligaen, og laget kom helt til finalen, fortsetter storebror Riise.

Statistikksenter Eliteserien:

30-åringen blir lagkamerat med sin yngre bror, Bjørn Helge (28), og landslagskaptein Brede Hangeland (30).

– Jeg vet at klubben er ambisiøs og fortsetter å gjøre framgang hvert år under ledelsen til formann Mohamed Al Fayed. Jeg ser fram til å jobbe med Martin Jol og resten av spillerstallen når jeg kommer på trening neste uke , sier den tidligere Liverpool-backen.

Manager Martin Jol karakteriserer Riise som en internasjonalt erfaren venstreback som vil ta med seg mange kvaliteter til Fulham og gi flere valgmuligheter. Fulham-treneren som allerede har to nordmenn i stallen har meget god tro på at Riise kommer til å bli en viktig brikke for laget fremover.

— Riise er en erfaren landslagsback som har mange kvaliteter. Han er også en komplett spiller defensivt som kan gjøre bidrag i det offensive spillet vårt. Jeg er ekstremt glad for at vi har fått muligheten til å hente inn ham i troppen, sier Jol, som tror Riise vil bli en verdifull spiller for klubben i framtiden.

Fakta

John Arne Semundseth Riise

Født: 24. september 1980 (Ålesund)

Klubb: Fulham

Karriere: Aalesund 25 kamper / 5 mål

Monaco 43 kamper / 4 mål

Liverpool 234 kamper / 21 mål

Roma 99 kamper / 7 mål

Fulham -/- Landslag 96 kamper / 13 mål

Meritter:

Monaco: Seriemester (2000), supercupen (2001).

Liverpool: FA-cupen (2006), ligacupen (2003), mesterligaen (2005), Community Shield (2001 og 2005) den europeiske supercupen (2001 og 2005).