Kathleen Baker, Lilly King, Dana Vollmer og Simone Manuel utgjorde det amerikanske laget i 4 x 100 meter medley. Da de vant disiplinen i natt, brøt de en imponerende grense.

USA rundet med det sitt tusende (!) OL-gull i olympiske sommerleker.

— Det var bare helt utrolig fantastisk. Det får meg til å tenke på alle generasjonene med olympiske lag og utøvere som jeg har fulgt og som har gitt meg inspirasjon, sier Vollmer ifølge OLs offisielle nettsider.

1001 OL-gull

USA kom nemlig inn i OL i Brasil med 977 gull, og har innen mesterskapets niende dag tatt 24. USA leder medaljestatistikken med 60 medaljer i dette mesterskapet.

— Jeg husker jeg så på for første gang i 1996, og så Kerri Strug i turn og bare forsto dedikasjonen hennes idet hun reiste seg opp og gjorde det hun skulle. Jeg husker at jeg ønsket å gjøre det og representere det. Og at vi er her og tar den tusende medaljen, det er helt utrolig, fortsetter Vollmer.

Og vips så var de oppe i 1001 OL-gull.

Tidenes største

Michael Phelps er den største av alle. Han har egenhendig tatt, eller vært med på å ta, tilsammen 23 OL-gull. Det siste sikret han i natt. Det gjør ham til tidenes mestvinnende olympier.

— Det er godt å se tilbake på karrieren å vite at jeg oppnådde alt jeg ville. Jeg kunne ikke vært lykkeligere, sa Michael Phelps etter gullmedaljen på 4 x 100 meter medley i natt.

Det har lenge vært kjent at 31-åringen gir seg etter dette OL. Uansett vil han stå som svømmesportens gud og en legende i idrettssammenheng lenge.

— Det går ikke an å finne en ny Michael Phelps, sa USAs svømmetrener Bob Bowman i natt.