Fotball , 22. Oktober 2012, Tippeligaen EliteserienFredrikstad FK - SK BrannRune Skarsfjord - Trener , BrannFoto: Sjur Stølen , Digitalsport Foto: Sjur Stølen / Digitalsport

BAKGRUNN: Bakkerud: — De har manglet tro på de unge spillerne i Brann

Skarsfjord har fått samtlige Bakkeruds sitater til gjennomlesning, og stiller seg undrende til at en kollega velger å gå ut på denne måten.

— Dessuten faller saken på steingrunn både i forhold til faktafeil og påstander. Jeg setter store spørsmålstegn ved troverdigheten i hele saken. Av de «knivene» jeg har fått i ryggen de siste månedene, er dette den mest patetiske og triste. Jeg er ganske lei av å bare ta imot, sier Skarsfjord, og legger til at han har fått ryggdekning fra klubben til dette tilsvaret.

- Flinkere å fordele ansvar

I en e-post til BT skriver Skarsfjord blant annet følgende:

— Vi har de siste årene blitt flinkere til å fordele ansvar på alle i sport. Dette har vært nødvendig fordi det falt for mye på pulten, til for få personer. Når det gjelder kommunikasjon mellom A og U-avdeling, har dette ansvaret i det daglige vært plassert hos Rolf Magne (Walstad), mens Patrik (Hansson) og Kenneth (Mikkelsen) har stått for den tetteste sportslige oppfølgingen. Dette er gjort for å sikre et samarbeid, og en rød tråd i jobbingen vår. Deriblant en stor logistikkjobb med hyppig hospitering med A-laget, initiert av ingen ringere enn undertegnede.

Og:

— Undertegnede selv har holdt en hyppig kontakt med U-trenerne (spesielt med Helge Nilsen og Rune Soltvedt. Bakgrunnen for dette ønsker vi å holde internt). Klubbens styre har ikke under noen omstendigheter trykket på undertegnede angående bruk av unge spillere, men de har vært godt informert om den langsiktige planen vi har hatt underveis.

Betent forhold

Bergens Tidende er kjent med Bakkerud har vært i konflikter med flere ansatte i Brann, ikke minst etter at intervjuet ble foretatt tidlig i desember. Forholdet mellom Fredrikstad-treneren og flere ansatte i Brann er nå meget betent.

Skarsfjord avviser flere av Bakkeruds påstander i saken:

— Bakkerud var blant annet med A-laget en uke på La Manga, for å komme tettere inn på hva vi jobbet med på A-laget. Det er flere som har kvalitetssikret samarbeidet avdelingene mellom, og undertegnede har vært til stede på et flertall av 2.divisjonslagets hjemmekamper. Det er en klar økning fra 2011, og handler naturlig nok om en totalsituasjon. I tillegg har Patrik Hansson og/eller Kenneth Mikkelsen vært på alle hjemmekampene, samtidig som Rolf Magne Walstad har vært på omtrent alle hjemmekampene. Det synes vi er en god dekning. Ingen av trenerne som tilhører A-laget har bedt trenerne på 2.divisjonslaget om å spille kynisk, men derimot påpekt at det er en utviklingsarena hvor utvikling overgår resultat. Dette kan bekreftes av de som har vært tilstede i timen (Rune og Helge).

BAKGRUNN: Bakkerud: - De har manglet tro på de unge spillerne i Brann

Dårlig hukommelse

Skarsfjord avslutter med å antyde at Bakkerud har dårlig hukommelse:

— Bakkerud har hoppet på en karusell i stor fart, og hoppet like raskt av. De som har vært med hele veien fortjener mest ros for den utviklingen vi har sett. Jeg synes også han viser diskreditt til de spillerne som har tatt steg i Branns sportslige system, men jeg får bare håpe at det ikke er for å fremme seg selv. At Bakkerud ikke husker møter og diskusjoner får stå for hans egen regning. At han heller ikke oppfattet noen langsiktig plan får også stå for hans egen regning. Vi må huske at han var i Sverige mens både Bård Finne og Jonas Grønner hospiterte på trening, treningsleir og debuterte for SK Brann.

Helt til slutt kommer Skarsfjord med å antyde at Bakkerud burde vært glad han fikk forlate Brann på en stillferdig måte.

— Når Bakkerud avslutter med å snakke om sin kjærlighet til klubben, bør han være forsiktig med «å kaste handgranater i et glasshus». Han bør heller juble hemningsløst over at han fikk forlate klubben på en stillferdig måte. SK Brann ønsker å være tøffe på å følge våre grunnverdier, og kommer til å ha et rått fokus på dette i hele klubben fremover. Jeg ønsker likevel både Lars og FFK lykke til med det som bør bli en opprykkssesong (hvor FFK-juniorene vasser i spilletid...).

BAKGRUNN: Bakkerud: - De har manglet tro på de unge spillerne i Brann