PARKEN (Aftenposten.no): Norge har hatt tre avgjørende kamper i EM-kvalifiseringen. Hjemme mot Danmark, borte mot Portugal og borte mot Danmark. En seier i ÉN av kampene ville ha tatt Norge langt på vei mot neste sommers EM-sluttspill, men beholdingen fra kampene har vært bedrøvelig:

Bom, bom, bom

Ett stakkarslig – og ikke spesielt fortjent – poeng hjemme mot Danmark i våres.

De to andre gangene har Norge kommet hjem med senket hode, og null poeng i bagasjen:

0-1 for Portugal, og nå 0-2 for Danmark.

— Vi taper jo hver eneste matchball, sukker Christian Grindheim oppgitt.

- Tre matchballer har vi hatt nå. Ingen av dem har vi vunnet. Da må vi innse at vi ikke er gode nok, og at vi ikke har noe i et EM å gjøre.

For – Norges sjanser til å komme til Ukraina/Polen neste sommer gikk i løpet av 90 nokså trøstesløse minutter i Parken fra å være ”gode” til ”minimale”. Der de danske spillerne viste sin ballsikkerhet og traff sine medspillere, ga norske spillere bort ballene og brukte det meste av tiden på å løpe imellom. Det ble tungt, det var dårlig, og det var en ny kamp med svært få norske målsjanser:

90 minutter, én sjanse

I realiteten hadde Norge bare én – da Moa skar gjennom det danske forsvaret og fyrte av. Dessverre med høyrefoten, og Thomas Sørensen hadde ikke så altfor store problemer med å avverge.

Norge var ifølge Nils Johan Semb ”langt under pari”, og tar ikke for mye i. Christian Grindheim mener han har forklaringen.

- Alle skjønte betydningen av denne kampen, men kanskje var det grunnen til at det ble som det ble. Det var mange som spilte med høye skuldre, og virket som de var preget av stundens alvor , sier FCK-spilleren.

Mobbefri dag

For to dager siden sa den eneste av de norske spillerne som faktisk spilte på sin egen hjemmebane tirsdag kveld at det ville bli mobbing neste gang han møtte opp på FCK-trening. Trøsten for den hardtarbeidende midtbanespilleren er at han får en dag med arbeidsro før kommentarene vil hagle.

- Jeg har fått beskjed om at jeg kan ta onsdagen fri. Akkurat nå føles det veldig greit.

Video: Riise: - Laget fungerte ikke

Riise: — Laget fungerte ikke Video: Nordtveit: - Jeg kunne gjort det bedre:

Nordtveit:— Jeg kunne gjort det bedre Video: Carew: - De fikk en boost av selvtillit

Carew:— De fikk en boost av selvtillit Video: Jarstein: - Trodde jeg skulle ta den

Jarstein: — Trodde jeg skulle ta den Video: Moa: - Traff ikke godt nok

Moa: -Traff ikke godt nok Vi fulgte kampen her: