Strømsgodset – Hønefoss 6-1:

MARIENLYST STADION: Ola Kamara fikk ikke tilbake sitt gamle draktnummer, men fant definitivt tibake til scoringsformen i sin retur til Drammen og Strømsgodset. Tre mål mot rivalene fra Hønefoss var nok til å sende Ronny Deilas menn til tabelltopps før Rosenborgs kamp mot Brann i Bergen.

Etterlengtet

23-åringens mål for Strømsgodset mot Stabæk i siste serieomgang i 2012 er forrige gang spissen scoret i en offisiell kamp. Oppholdet i SV Ried og 1860 München ble ikke helt som forventet. Nå har han returnert til Drammen etter å ha underskrevet en seks måneders låneavtale.

— Jeg trivdes i utlandet, men ble litt overrasket over egoismen der. Det var masse målbonuser som gjorde at spillerne heller avsluttet selv, fremfor å spille til lagkameratene. Jeg liker bedre lagfølelsen som er i Norge og Strømsgodset.

- Du kunne kanskje tjent godt på en slik bonus mot Hønefoss?

— Ja, jeg burde nok hatt noe sånt! Hvem vet? Kanskje jeg har en slik bonus allerede, blunker Kamara, som skapte et skred av sjanser i hjemmefesten.

Helt etter ett minutt

Kamara kunne fort scoret hat-trick mot Hønefoss før det var spilt 15 minutter, og havnet på scoringslista allerede etter 80 sekunder. Riktignok holdt han på å rote bort ballen etter Stefan Johansens presise fremspill, men banket til slutt ballen opp i nettaket fra kort hold. Ved kampslutt hadde han scoret tre. Det var ett mer enn sist gang Hønefoss gjestet Marienlyst.

Kamara var for øvrig på utlån i nettopp Hønefoss som Stabæk-spiller i 2007. Det endte med åtte kamper og null scoringer.

- Er det morsommere å ha Hønefoss som motstander?

— He he. Statistikken viser i alle fall at jeg pleier å score mot dem jeg har spilt for tidligere, sier Kamara.

- Fantastisk følelse

Ytterligere scoringer fra Øyvind Storflor, Peter Kovacs og et selvmål fra Kristian Örn Sigurdsson ble for mye for Hønefoss-lag som ikke klarte å holde trykket oppe etter Riku Riskis utligning halvveis ut i første omgang. I tilsvarende oppgjør i fjor endte oppgjøret 4-1 til hjemmesterket Strømsgodset. Søndag hadde samme lag scoret fire mål før halvtimen var passert.

— Det var en helt fantastisk følelse. I dag var det ikke Hønefoss som var dårlige, men vi som var ekstremt gode, sier trener Ronny Deila, som endelig fikk se sine menn skinne etter to strake serietap.

Signeringen av Ola Kamara betyr flere offensive kreftenr etter at Thomas Sørum ble langtidsskadet. Nå spørs det om Sørum eller noen andre klarer å sette ut Kamara av laget når Godset skal kjempe om seirer både i Norge og Europa..

— Det er vanskelig å utkonkurrere Kamara, som er en gutt som sprer en herlig energi i laget. Men det er vanskelig å sette ut målmaskinen Kovacs også.

Tungt for HBK-debutanten

Hønefoss stilte også med en nykommer, men Øyvind Hoås fikk ikke debuten han ønsket seg da han ble byttet inn etter pause.

Selv om Mikkel Vendebo og Riku Riski tvang frem gode redninger av Adam Larsen Kwarasey med hver sine sjanser i løpet av andreomgangens første to minutter, var ikke dette Hønefoss’ dag. I stedet var det hjemmelagets innbytter som satte ballen i nettet. Tjue minutter før slutt stupte Peter Kovacs inn Razak Nuhus presise innlegg. Fra hjørnet av 16-meteren avsluttet Ola Kamara målfesten med sitt tredje mål få sekunder før slutt.

- Kamara terroriserte oss i dag. Strømsgodset er et godt lag og spiller fotball på høyt nivå. Da kan det gå slik som i dag , sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud.

Strømsgodset har fortsatt ikke tapt på hjemmebane siden oppgjøret mot Molde for to år siden. I neste hjemmekamp venter gullrival Rosenborg.