Pengene, som tilsvarer drøye 5 millioner norske kroner, skal brukes til å gi utdannelseshjelp til 8.000 barn i Irak og USA. Barna som skal nyte godt av midlene er på en eller annen måte berørt av Irak-krigen, melder nyhetsbyrået AFP.Hollywood-paret har donert pengene til Education Partnership for Children of Conflict gjennom sitt fond, the Jolie-Pitt Foundation.

Talspersoner hos mottakerne sier at pengene skal brukes likt mellom prosjekter i USA og Irak, for å hjelpe barn som har mistet foreldre, hjem eller skolemuligheter som følge av krigen.

— Å støtte skolegangen til barn i konflikt er den beste måten å hjelpe til på, sier Jolie - som besøkte Irak to ganger i fjor. Pitt legger til: - Vi håper dette oppmuntrer også andre til å gi penger til disse flotte hjelpeprogrammene.

Pitt (44) og Jolie (33) har gitt millioner til veldedige formål de siste årene, ifølge skattepapirer. Blant annet satte hver av dem 4 millioner dollar inn i Jolie-Pitt Foundation da de grunnla fondet i 2006. Stjerneparet oppholder seg for tiden i Frankrike og venter tvillinger i løpet av sommeren. (©NTB)