Fædrelandsvennen 18. april 2016.

KRISTIANSAND: Det kommer fram i en fersk dom fra Kristiansand tingrett.

Den første hendelsen skjedde 10. juli i fjor. En 13-åring som var på ferie i Kristiansand skatet tilfeldig ved Østre Strandgate. Han fant en trapp som han mente egnet seg godt. Etter å ha hoppet et par ganger, ble han avbrutt av 49-åringen.

Mannen kom gående mot ham, tok tak i skuldrene hans og oppover halsen. Med begge hendene holdt han 13-åringen fast. Gutten klarte etter noen sekunder å vri seg løs, og la på sprang. Da ropte 49-åringen etter ham «I will fucking kill you».

49-åringen forklarte i retten at han ikke husker hendelsen, men har erkjent straffskyld.

Truet med å drepe

Angrep nummer to skjedde 11. april i år. Jacob Kringlen (14) var ute og skatet i Østre Strandgate. Flere venner var også i området. Plutselig dukket det opp en voksen mann iført joggetøy.

MONTASJE.jpg

— Han kom rett bort til meg, fortalte at han aldri ville se meg igjen, så slo han meg rett i ansiktet, har Kringlen fortalt til Fædrelandsvennen.

49-åringen la gutten i bakken, og retten mener det er bevist at han slo og sparket ham flere ganger i hodet og kroppen.

- Jeg husker at jeg ikke fikk puste og følte at jeg ble kvalt. Jeg håpet bare at han skulle slutte, fortalte gutten til Fædrelandsvennen.

14-åringen ble også dratt etter klærne langs bakken. Mannen truet videre med å trekke gutten inn i leiligheten sin og drepe ham.

Det endte med at han mistet bevisstheten, og fikk hjernerystelse. Volden stoppet da en kvinne så hendelsen og grep inn.

Uprovosert

Fædrelandsvennen 18. april 2016.

49-åringen erkjente også straffskyld for dette angrepet. I retten forklarte han at skatingen utenfor leiligheten hans har vært et stort problem i lang tid og at han opplever at ungdommene har vært ute etter å provosere og trakassere ham.I tillegg til straffen på åtte måneders fengsel må mannen ut med 12.000 kroner og 30.000 kroner i erstatning til de to guttene. Retten regner volden som uprovosert.

— Jeg ser at dette er en relativt streng dom, i forhold til rettspraksis. Men her er det en voksen mann som går til angrep på en guttunge, og da blir det for tynt, sier far til 14-åringen, Terje Kringlen.

Forsvarer Eirik Glad Balchen opplyser at 49-åringen vil ta stilling til en eventuell anke.