Paula Abdul takket for seg som dommer i «American Idol» etter å ha vært med siden starten i 2002. Etter mange spekulasjoner om hennes framtid i programmet sendte hun selv ut nyheten via sin profil på Twitter i begynnelsen av august.

– Det er med sorg i hjertet jeg har bestemt meg for å ikke returnere til Idol. Jeg kommer til å savne å hjelpe nye talenter, men mest av alt vil jeg savne å være en del av et show som jeg hjalp til å bli et internasjonalt fenomen fra første dag, skrev hun på siden sin.

Erstatter

I etterkant av nyheten ble det kjent at tv-kanalen Fox har hentet inn en rekke kjendiser som gjestedommere. Victoria Beckham, Katy Perry, Joe Jonas, Neil Patrick Harris og Shania Twain og Mary J. Blige skal alle fungere som gjestedommere i løpet av audition-perioden. Den permantente erstatteren for Paul Abdul blir imidlertid Ellen DeGeneres. Den ferske Idol-dommeren slapp selv nyheten inder innspillingen av onsdagens utgave av «The Ellen DeGeneres Show». Der fortalte hun at hun har lengtet etter å fortelle folk om det.

– Det har vært hardt å holde det hemmelig og vi fikk nettopp klarsignal. Jeg er virkelig spent. Det kommer til å bli skikkelig gøy, sa hun.

DeGeneres har tidligere være gjestedommer på «So you think you can dance».

Dommer

DeGeneres tar dermed plass i dommerpanelet sammen med Simon Cowell, Randy Jackson og Kara DioGuardi. Den niende sesongen har premiere i januar neste år. Forrige sesong av serien hadde rundt 26,3 millioner seere i gjennomsnitt. Produsent Cecile Frot-Coutaz i Fremantle Media North America sier i en pressemelding at hun er svært begeistret for å ha med DeGeneres på laget.

– Hun er en av Amerikas fremste entertainere og vi kan nesten ikke vente på å få henne med i vårt team, uttalte produsenten.