Den jamaicanske venstrevingen var en konstant trussel mot Sandefjords forsvar kampen igjennom, og etter pause kronet han verket med to fine scoringer etter solide angrep fra hjemmelaget. På overtid fastsatte Moas lillebror Mostafa Abdellaoue resultatet til 3-0 for vertene.I starten av kampen var det lite som tydet på at det var bunn som gjestet topp i eliteserien. Men utover i den første omgangen tok Vålerenga gradvis over banespillet og skapte flere brukbare muligheter.

Shelton var farlig hele veien og kom til mange gode innlegg. Nærmest scoring var likevel Bojan Zajic da han klasket et frispark i stolpen fra kanten av 16-meteren.

Sandefjord var først og fremst farlige på kontringer, men ubesluttsomhet og kløning i angrep gjorde at heller ikke gjestene fikk ballen i nota før pause.

Vålerenga gikk direkte i angrep etter hvilen, fortsatt anført av hurtige Shelton. Fem minutter ut i omgangen fikk jamaicaneren betalt for strevet. Han ble først stoppet i et raidforsøk, men Bojan Zajic plukket opp ballen, dro seg innover og leverte kula til Shelton, som fikk en lett jobb med å trille den inn til ledelse. (©NTB)