KRISTIANSAND: Det skjedde med virkning fra 1. september.

— Vi er utrolig fornøyd med å ha ham på laget, sier medeier Svein Hjorthaug i Storform til Fædrelandsvennen.

Konsulentselskapet med base på Aquarama i Kristiansand bistår både private og offentlige virksomheter med leder- og organisasjonsutvikling, og har programmer og metoder som henter ideer fra toppidrett.

Hjalp landslaget

Håvard Tvedten - mannen med de merkeligste trickskudd - avsluttet i vår sin håndballkarriere. Kantspilleren spilte de siste årene for Aalborg, han har også vært innom flere spanske klubber og ikke minst det norske herrelandslaget.

Han rakk hele 208 kamper og 809 mål med flagget på brystet - kun slått av Roger Kjendalen med 930 mål.

Svein Hjorthaug. Foto: Kjartan Bjelland

Storform og Tvedten ble kjent da selskapet bisto landslaget for åtte år siden. — Det handler om hvordan man kan prestere på høyt nivå i team. Da må man kjenne seg selv, ha respekt for og kunnskap om hvilken effekt man har på de rundt seg. Det Håvard var igjennom den gang har han aldri glemt, han tok det videre og har studert ledelse i Danmark. Allerede den gang bestemte han seg for å jobbe med prestasjonskultur, opplyser Hjorthaug.

Tvedten er bosatt i Bærum med kona Guro Fostervold og parets to gutter, og vil i første omgang pendle og være i Kristiansand noen dager i uka.

Bemanner opp

Men Storform, som regner med å øke fra seks til sju ansatte i høst, har også flere kunder i Oslo. 38-åringen fra Stord er tiltenkt en lederrolle når en avdeling etter planen åpner i hovedstaden om ikke veldig lenge.

- Vi er bare kjempeprivilegert, har masse å gjøre og må øke bemanningen, forklarer medeieren.

Storform har kontorer i Aquarama. Foto: Kjartan Bjelland

— Mens mange andre opplever nedgang?- Det handler om behovet for omstilling. Når markedet endrer seg raskere enn organisasjonen makter, får man et akutt behov for å komme i takt og helst litt foran. Da må man jobbe med kultur og ledelse, sier Svein Hjorthaug, som meldte overgang fra kommunikasjonsbransjen til Storform i 2013. I tillegg til Hjorthaug er Storforms eierskap likt delt mellom Torbjørn Hekneby, som var med å starte selskapet i 2006, og daglig leder Hanne Holvik.

Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å få en kommentar fra Håvard Tvedten fredag kveld.