ARENDAL: Konserten blir ifølge festivalen den eneste hun gjør i Norge, melder Canal Street i en pressemelding.

TIL ARENDAL: Joss Stone (22) slo gjennom med et brak med The Soul Sessions i 2003. Til sommeren står hun på scenen under Canal Street. Foto: Pressefoto

Stone skal opptre med orkester fredag 24. juli. Andre artister som skal spille denne dagen er Jonas Alaska, Katzenjammer og CC Cowboys. Den britiske soulartisten kommer med et nytt studioalbum i juli, det fjerde i rekken. Siden hun slo gjennom som 16-åring har den nå 22 år gamle artisten solgt over 10 millioner album, samt vunnet flere Brit Awards og en Grammy.Ifølge pressemeldingen har festivalen forsøkt å få Stone til Arendal i 3-4 år.

«Det er med stor tilfredshet og ikke ganske lite spenning og forventning vi presenterer henne. Dette blir en begivenhet på den norske musikkscenen», skriver festivalen i pressemeldingen.

Joss Stone er født i Kent i 1987, og vokste opp i Ashill, Devon. Hun har oppgitt Dusty Springfield og Aretha Franklin som musikalske inspirasjonskilder, og ble av mange sammenliknet med Janis Joplin da hun slo gjennom i 2003. Stone har gitt ut følgende album:

The Soul Sessions (2003)

Mind, Body & Soul (2004)

Introducing Joss Stone (2007)

Colour Me Free (varslet utgivelse i juli 2009)