Komikeren og programlederen brukte i kveld de siste 15-20 minuttene av premieren på sitt nye show «Damenes aften» til å komme ut av skapet som homofil, skriver Aftenposten.no.

— At Sturla Berg-Johansen er homofil er kanskje ikke det dere trodde, men det er deilig å få sagt det, sa han.

Komikeren har senere onsdag kveld bekreftet overfor flere medier at offentliggjøringen ikke var noen spøk. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

- Bifilt i mange år

Publikum lo først av den overraskende uttalelsen fra scenen, men ble etter hvert mer i stuss da Berg-Johansen understreket at «dette mener jeg».

Etterpå fikk han stående applaus, forteller Aftenpostens anmelder Mona Levin, som var tilstede under premieren.

— Det var helt nydelig. Det var en veldig sterk varme mellom salen og scenen på slutten av showet, det var veldig følelsesladet, sier Levin.

Berg-Johansen fortalte under showet at han har brukt mye av livet til å finne ut hvem han er, og at han nå vet det. Han sa han har levd bifilt i mange år.

— Jeg har håpet i det lengste at jeg har kunnet finne kjærligheten med en kvinne. Og jeg har prøvd, og prøvd, og prøvd. Dette er resultatet: Damenes aften, en siste hilsen, sa Sturla Berg-Johansen.

— Nå er det farvel til damene, fra nå av er jeg bare homofil.

- Litt skummelt

Ifølge Aftenpostens anmelder skal det ikke være mange som visste om planene for avslutningen på showet.

Da Levin ba om å få komme på gårsdagens generalprøve, ble hun av showets produsent Elina Krantz tynt bedt om å komme på premiéren i stedet, fordi det ville komme «en stor overraskelse».

Avslutningen skal Berg-Johansen ha øvd inn på et hotellrom sammen med Krantz.

— Jeg synes selv det er litt skummelt å være åpent homofil, men jeg har øvd meg på forhånd, sa han.

Mona Levin mener Berg-Johansens nye show ellers var en fin forestilling, til tross for at den inneholdt mye gammelt og at det var litt dødt en periode.

— Men dette er jo leit for damene. Det skulle jo være damenes aften, sier hun.