LILLESAND. Den femte utgaven av Blindleialøpet ble både en deltagersuksess og en folkefest lørdag formiddag. 197 startende kajakker er ny rekord for Norges største kajakkløp, og flere hundre mennesker hadde møtt opp ved Brekkestø brygge, for å overvære kajakkløpet fra brygger, knauser, tresnekker og plastikkbåter i solskinnet.

Fellesstarten gikk på slaget tolv, og akkurat 44 minutter og elleve sekunder senere krysset Thor Kristian Øvergaard (19) fra Asker Skiklubb mållinja som førstemann, etter å ha padlet seg gjennom den nesten ni kilometer lange løypa.

— Jeg er veldig fornøyd med seieren, men det ble kniving hele veien. Vi gikk jo praktisk talt likt over mållinja, sier han, og sikter til andremannen Fred Ingolf Strømland fra Flekkefjord som gled inn like bak østlendingen.

I kvinneklassen gikk Tone Alise Øvergaard, søsteren til seiersherren, helt til topps med en sluttid på 46.03, mens arrangør Siv Kristine Sællmann knep tredjeplassen.

Blant deltagerne var også volleballspilleren Bjørn Maaseide, tidligere langdistanseløper Ingrid Kristiansen og kristiansandsinvestoren Kurt Mosvold.

— Det var et slit, men det er tredje gang jeg deltar og første gangen jeg ikke havner i vannet, så jeg må jo være fornøyd, sa Maaseide med et smil etter målgang. Rogalendingen, med hytte i Høvåg, kom inn som nummer 51 på 54.49.