Material property, Font
Font

ANNONSØRINNHOLD

Smakfulle spesialiteter

Produsert av PMSor Brandstudio for Slakteren i Søgne

Material property, Font

Slakteren i Søgne lager alle delikatessene sine selv, men er spesielt kjent for pølsene. Hemmeligheten ligger i råvarene.

– Vi har et stort sortiment, men det er nok pølsene våre kundene er aller mest opptatt av, sier daglig leder Elise Holmen.
Den tradisjonsrike familiebedriften Slakteren i Søgne tilbyr rundt to hundre egenproduserte produkter.
– Vi bruker kortreiste, rene råvarer. Det skal være kvalitet i alle ledd og kunden skal vite hva de får, sier Elise.
Slakteren i Søgne har spesialisert seg på pølseproduksjon, og har for lengst funnet suksessoppskriften. Hemmeligheten ligger i råvarene og sammensetningen.
– Vi bruker mye kjøtt og lite fett. Det gir de beste pølsene.

Spennende smaker

En av Elises kolleger er søsteren Berit. De vokste nærmest opp her i slakterforretningen på Lunde, som tidligere ble drevet av deres far Bård Klungland. Nå er begge døtrene også stolte pølsemakere.
– Det har liksom aldri vært noe alternativ til dette yrket, sier de engasjert.
Fortsatt hender det at faren Bård, som nå er pensjonist, kommer innom for å lage pølser. Pølsene blir til på pølsemakeriet i butikken, og her eksperimenteres det ofte med ulike smakalternativer: Tacopølse, pepperonipølse, rødvinspølse, ost-og baconpølse, karripølse, bratwurstpølse, ramsløkpølse, chilipølse, ostepølse og løkpølse.

– Vi vil lage pølser for enhver smak Det er veldig gøy å teste ut ulike smaker, sier Berit.
Hun hiver store mengder selvplukket ramsløk i kjøttmassen i den store kjøttkvernen, og ramsløkpølsene popper ut på rekke og rad i andre enden.
– Jeg har ikke tall på hvor mange pølser jeg lager i løpet av dagen, men det er mange, slår hun fast.
Slakteren i Søgne har eget klimarom der de lager deilig spekemat, som Søgneskinke, fenalår, pinnekjøtt og pæreskinke. Her lager de også snackspølser og ølpølser med spennende smaker.
– Spekepølsene våre er uten tarm, som mange butikkpølser har, og er veldig populære!

Fristelser på grillen

Butikkdisken bugner av delikatesser som er perfekte for grillsesongen: Svin med spekeskinke, ost og grønnsaker. Ruller med bacon, ramsløk, skvallerkål, persille og gressløk. Sommerkoteletter og marinert entrecote. Og pølser i alle slags varianter, så klart.
– Grillsesongen er full gang, og det går mye grillmat både til 17. mai og gjennom hele sommeren, sier Elise.
Det klinger stadig i dørklokken, og inn kommer både sultne lunsjkunder og kunder som skal handle middag og grillmat.
– Mange av stamkundene våre har vært her siden de var barn og fikk en pølsesnabb over disken. Men vi har også kunder som kommer tilreisende fra Mandal og Kristiansand og som vet hva de vil ha. Det er veldig stas, sier Elise.

Fører tradisjonen videre

Slakteren i Søgne, tidligere Eikestøl Eftf. ble startet av Tønnes Thorkildsen Eikestøl for 125 år siden. Butikken har blitt drevet av Torbjørn Eikestøl og Bård Klungland.

– Vi er veldig stolte av å være Søgnes eldste bedrift, og er opptatt av føre kvalitetshåndverket videre, sier Elise Holmen.
Hun tok over driften da Slakteren i Søgne ble bygget opp igjen etter å ha blitt totalskadet i brann i 2016.

–Da vi bestemte oss for å bygge nye lokaler var det viktig å ta vare på tradisjonene. Derfor ser bygget fortsatt ut som en låve, siden det forrige bygget var en gammel låve, sier Elise.
Uavhengig av mattrender vil den lokale spesialforretningen alltid følge samme oppskrift:
– Vi legger vår stolthet i kortreist kvalitetsmat med rene råvarer.

Slik lages pølser fra bunnen av

Om artiklene fra BrandStudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av PMSør Brandstudio, en del av mediehuset Polaris Media Sørs annonseavdeling. Vi er opptatte av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright PMSør Brandstudio

Product, Mammal, Font