TOMMEL OPP: Under Bergen-Voss i 2013 var det fortsatt håp, sier Karl Morten Bårdsen. Nå er tommelen ned for sykling, han mener det er den mest oppskrytte treningsformen som finnes. TOMMEL OPP: Under Bergen-Voss i 2013 var det fortsatt håp, sier Karl Morten Bårdsen. Nå er tommelen ned for sykling, han mener det er den mest oppskrytte treningsformen som finnes. Foto: Privat

«Sykling er den mest oppskrytte treningsformen som finnes»

Man kan like gjerne spille biljard, mener Karl Morten Bårdsen. Nå går salgsannonsen hans sin seiersgang på sosiale medier.

Karl Morten Bårdsen (44) har gitt opp. Sykling er ikke noe for ham, noe han fant ut etter å ha investert i en racersykkel.

Nå går annonsen hans sin seiersgang på sosiale medier.

" Man kan like gjerne satse på dart eller biljard som treningsform. Da får man i det minste holde seg innendørs", er noe av det som står.

  • Les hele annonseteksten nederst i artikkelen.

— Det er mye mas med sykling, og som småbarnsfar er jeg avhengig av effektivitet når jeg trener. Det er ikke bare å sette avgårde i flere timer, og man er avhengig av litt lange turer dersom man skal sykle ritt som Bergen-Voss, sier Karl Morten Bårdsen.

En ørliten midtlivskrise?

Han syklet i 2013, men siden har ikke sykkelen vært i bruk. Nå er den offer for et ryddeprosjekt i boden.

— Det er mye som samler seg opp, og sykkelen er utrolig upraktisk å ha stående. Det er verre enn bildekk. Dessuten får jeg alltid et stikk av dårlig samvittighet når jeg ser den, sier han.

- Var dette kjøpet en aldri så liten krise?

— Off, det er veldig smertefullt å få det spørsmålet. Men joda, det er vel sant, det. Jeg tok et skippertak da jeg rundet 40 år, og sykling virket som en god måte å komme i form på. Men det svarte ikke helt til forventningene, ler han.

Dette må du få med deg:

Vil heller løpe

Bårdsen har ikke sluttet å trene, men nå velger han i stedet å ta beina fatt. Snart løper han halvmaraton i Bergen, en treningsform han trives bedre med.

— Ja, nå får jeg litt mer valuta for treningstiden.

Her er hele annonseteksten:

_"Denne sykkelen er dessverre pent brukt. Etter å ha blitt overtalt av en svoger gikk jeg nemlig til innkjøp av denne racersykkelen våren 2013. Planen var å ta treningen til et nytt nivå, sykle til jobben, samt delta på rittet Bergen - Voss. Kjøss meg på mandag.

For å ta det positive først. Jeg fullførte Bergen - Voss i 2013. Etter det har sykkelen stått urørt.

Sykling er nemlig den mest oppskrytte treningsformen som finnes. Her får man nemlig ikke valuta for treningstiden. For å oppnå samme treningsutbytte som 15 minutter jogging må man tilbringe minst 4 timer på sykkelsetet. Med andre ord en håpløs treningsform hvis man har jobb og/eller familie som man ønsker å beholde. Man kan like gjerne satse på dart eller biljard som treningsform. Da får man i det minste holde seg innendørs.

Hvis man tror det ikke kan bli verre, så er det bare å forsøke å sykle med et sykkellag. Du verden for et mas. Her skal man altså sykle av gårde med nesen oppi ræven på syklisten foran mens man "rullerer" og skifter plass i feltet i et bankende mas. I tillegg skal det gis tegn, og man må følge kapteinens ordre. Avstanden mellom syklistene skal være maks 5 cm. Da kan man være sikker på at man ikke rekker å flytte fingrene over på bremsene hvis syklisten foran går på trynet. Sånn sett er man både overrasket og glad hvis man uskadet kommer gjennom fellestreningene._

_For å oppsummere litt, så strider alt som skjer på sånn lagsykling med Trygg Trafikk sitt hefte "ABC i trafikken".

Dessuten har dagens trafikkbilde fått en ny ubehagelighet for racersyklistene. Illsinte bilister har vi hatt en stund. Det som er enda verre nå er at man risikerer å bli frasyklet av gamle damer med handleposer på styret som rolig cruiser forbi deg på el-sykkelen.

Det skal bli deilig å slippe å se sykkelen hver gang jeg åpner bod-døren. Jeg kjøpte sykkelen for Kr 10.000,-. I tillegg følger det med en drikkeflaske m/holder, og en liten veske der man kan ha busspenger."_

Ikke alle synes det er en god idé å merke maten med treningsikoner:

Har du gjort noen bomkjøp i forbindelse med trening? Del det gjerne med oss.