Bangkok stålsetter seg nå for flom i hele byen til helgen.

Så langt er 27 av Thailands 77 provinser flomrammet og erklært som katasrofeområder, altså en tredjedel av landet.

Flommen har så langt tatt 281 menneskeliv.

Registrer deg før du drar

Over to måneder med regn har resultert i mange flomrammede områder i Thailand. Nordlige og sentrale deler av landet er spesielt hardt berørt, men også sørlige områder utsettes nå for kraftig regn.

De mest kritisk rammede provinsene er Nakhon Sawan, Uthai Thani, Ayutthaya, Chai Nat, Sing Buri, Angthong, Lop Buri, Pathum Thani, Nonthaburi og Chacheongsao.

I områder rett nord for hovedstaden, blant annet i Ayutthaya, har vannet allerede vært flere meter dypt i flere dager.

Mennesker som oppholder seg i berørte områder oppfordres til å klargjøre seg for en eventuell evakuering til angitte evakueringssentre.

Lignende evakueringssentre settes nå også opp i Bangkok, melder den norske ambassaden i Thailand.

Norske borgere som oppholder seg i, eller som planlegger å reise til disse provinsene, oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Bangkok for oppdatert informasjon og registrering av reise via landsider.no.

Veier er stengt og tog innstilt

Til tross for at hovedstaden til nå har vært relativt uberørt, så har det oppstått trafikkproblemer på grunn av oppsamlet vann i gatene.

Vannmassene har resultert i at flere hovedfartsårer nord for hovedstaden er stengt, både den asiatiske motorveien og nordgående toglinjer.

Men kombinasjonen av høyvann, vannutslipp fra demninger nord i landet og de utrygge værforholdene, er ventet å treffe Bangkok i løpet av de nærmeste dagene.

Da vil høyvann gjøre det vanskeligere for flomvannet å nå havet, og vannmassene fra elva som renner gjennom hovedstaden, vil spre seg utover den flate byen.

De to flyplassene i Bangkok opererer fremdeles som normalt, men myndighetene bygger nå flomvern rundt Bangkok Suvarnabhumi International Airport og andre utsatte områder i millionbyen for å møte vannmassene.

Ber nordmenn følge med på værsituasjonen

I sørlige deler av Thailand, inkludert Krabi og Phuket, er det nå også lokalt mye nedbør, men dette er normalt på denne tiden av året.

Som følge av det kraftige regnværet oppstår det også jordskred, og millioner av arbeidsplasser og boliger er regelrett slukt av de voldsomme vannmassene.

Den norske ambassaden oppfordrer reisende i Thailand til å holde seg oppdatert på værsituasjonen via lokale medier, som for eksempel Bangkok Post og The Nation , eller Thailands Meteorologiske Institutt.

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE,BT REISE,REISE-Adressa

Følg oss på Twitter:

@aft_reise