«Last bag on belt» står det på skjermen over bagasjebåndet, men din koffert er fortsatt ikke ute. Det kan virke som om flyet landet for evigheter siden, og du står bom fast ved bagasjebåndet.

Å vente på at bagasjen skal komme er muligens den kjedeligste delen av en flyreise, og det ønsker American Airlines å gjøre noe med. Det amerikanske selskapet har lansert en ny tjeneste. De kjører bagasjen dit du bor, skriver CNN Go.

Familier og forretningsfolk

Bagasjen fraktes til den oppgitte adressen i løpet av fire timer etter at du har landet.

— Vi tror dette vil være veldig aktuelt for familier som reiser med barn og for forretningsreisende som må haste av gårde til et møte, sier David Vance hos American Airlines.

Men American Airlines gjør ikke dette ut av ren godvilje ovenfor sine passasjerer. Reisende som ønsker å få bagasjen sendt til endelig ankomststed, må betale et gebyr for servicen.

For å levere et kolli bagasje, inntil 64 km fra flyplassen, tar selskapet 29,95 dollar, ca. 178 kroner. Har du flere kolli bagasje, øker prisen til 49,95 dollar, omtrent 297 kroner.

Skrinla ideen

Skal du oppholde deg lenger unna enn 64 km, vil det også koste ekstra å få bagasjen tilkjørt. American Airlines tilbyr den nye tjenesten på 200 amerikanske flyplasser i USA, samt noen internasjonale flyplasser som blant annet Dublin, Vancouver og Aruba.

Men American Airlines er ikke først ute med denne tjenesten. Fra før tilbyr både Japan Airlines og Qantas lignende service. Hos SAS har ideen vært på bordet, men det ble aldri en realitet.

— Dette er ikke noe vi har tanker om å gjøre nå. Tidligere har vi vurdert dette for våre beste kunder, men vi valgte å ikke gå for det, sier Knut-Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

Ta kontakt med oss på Facebook,Google+ eller Twitter @aft_reise.