PYNTES: Hogwarts matsal pyntes til jul 3. desember. Da kan noen heldige fans spise middag her. PYNTES: Hogwarts matsal pyntes til jul 3. desember. Da kan noen heldige fans spise middag her. Foto: Warner Bros

Billetter til Harry Potter-julemiddagen ble revet vekk i rekordfart

Jul i Hogwarts store sal frister fansen.

For aller første gang åpner det ikoniske filmsettet dørene for fanseni Harry Potter-land London.

Warner Bros. Studio Tour annonserte julemiddagen tirsdag ettermiddag. Tilstelningen er blitt omtalt i medier verden rundt, som i Time, Buzzfeed og svenske Nyheter24 hvor den ble en av de mest delte sakene i Sverige i dag.

Utsolgt på kort tid

I løpet av få timer var billettene revet bort. Ikke overraskende, mener Visit Britain.

— Harry Potter er en av de mest populære attraksjonene året rundt, så jeg er ikke overrasket over at Harry Potter-fans kastet seg på telefonene for å sikre en plass. Tenk deg å spise julemiddag i Great Hall-en, av de mest ikoniske steder fra filmen. The Great Hall er en av de kuleste på museet, det er som å gå rett inn i filmen og man ser for Harry Potter og hans venner å ha middag her, sier pressekontakt Helene Hofverberg i Visit Britain.

SOM I FILMEN: The Great Hall heter matsalen på engelsk. Der spiste alle elevene ved Hogwarts. Foto: Warner Bros.

Studier de har gjort viser at 40 prosent av alle turister som besøker Storbritannia er blitt inspisert av miljøene de har sett på film og TV.

— Britisk film og TV generelt har en sterk trekkraft når det gjelder turer til Storbritannia. Foruten Harry Potter tiltrukket seg mange filmer og TV-serier som James Bond, Downton Abbey og Mord og mysterier, sier hun.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Dekorert som i filmene

Julemiddagen holdes i Hogwarts matsal på store, runde bord med plass til ti personer per bord.

Det store salen der måltidene inntas av Harry, Ronny og Hermine og de andre i filmene, dekoreres til jul akkurat slik rommet ble i filmen. Det samme gjør oppholdsrommet i Griffing-huset som også kan besøkes.

Billetten inkluderer mat, drikke – og kanskje det mest gøyale: En tryllestav!

Selv om Harry Potter først og fremst assosieres med barne- og ungdomslitteratur er ikke barn velkommen, aldersgrensen er 18 år. Men mange av den unge trollmannens første blodfans er godt over aldersgrensen i dag.

Og en annen kul fornøyelsespark:

Les mer om reiser i Storbritannia:

Dette er Londons  nye knutepunkt

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen