ER BARNET FORSIKRET? Foreldrenes reiseforsikring dekker barna på alle reiser hele året frem til de fyller 20 år. ER BARNET FORSIKRET? Foreldrenes reiseforsikring dekker barna på alle reiser hele året frem til de fyller 20 år. Foto: Amir Cohen/Reuters,NTB scanpix

Vet du om barnet ditt er forsikret på reisen?

Én av tre vet ikke, viser ny undersøkelse.

Er barnet forsikret selv om du ikke er med på reisen? Hva hvis foreldrene er skilt, hvilken forsikring dekker barnet? Og hvor lenge er barnet egentlig forsikret?

– Vi får en del spørsmål om dette. Svaret er at barna er dekket av foreldrenes helårs reiseforsikring hele det året de fyller 20 år og frem til forsikringen har hovedforfall, sier Robin Wulff-Nilsen i KLP Skadeforsikring.

Nær en tredjedel ikke vet hvor lenge barna er dekket av foreldrenes reiseforsikring, viser en ny undersøkelse utført av Opinion for KLP.

Se stor test av reiseforsikring:

USIKKERT: Mange er usikre på om reiseforsikringen også gjelder barna, ifølge ny undersøkelse. Foto: Zoubeir Souissi/Reuters,NTB scanpix

Mange går i forsikringsfellenUtenriksdepartementet uttalte tidligere i år at flere av dem som går i forsikringsfeller utenlands er nettopp unge mennesker som fremdeles tror de er omfattet av foreldrenes forsikring.

Sjekk denne listen:

En av de vanligste fallgrubene er at de rett og slett glemmer å sjekke om de er forsikret før de reiser.

Noen av de aller dyreste landene å bli syk i er USA, Canada, Dubai og Sveits. Men kompliserte skader kan bli kostbare uavhengig av land.

Og dette kortet kan det være lurt å sjekke:

Vis fakta ↓
Dette dekker reiseforsikringen

Forsikret selv om barnet reiser alene

Reiser barnet eller ungdommen alene sammen med enten venner eller andre voksne enn foreldrene, gjelder fortsatt reiseforsikringen.

Hvis foreldrene derimot glemmer å kjøpe reiseforsikring, er det verre.

— Barna er ikke dekket på tur med andre voksne hvis hverken mor eller far har reiseforsikring. Det hjelper ikke at besteforeldre eller andre barna drar sammen med på reisen, er forsikret. Da må de i så fall være barnets fosterforeldre, sier Wulff-Nilsen.

Visste du at du må med deg passet på reiser til Norden og Schengen i sommer?

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Skilte foreldre?

Wulff-Nilsen understreker at barnet er dekket av en av foreldrenes reiseforsikring uansett.

— Hvis foreldrene er skilt og bare mor har reiseforsikring, er barnet likevel dekket av hennes reiseforsikring hvis det drar til Syden med far. I slike tilfeller har barnet faktisk to utreisesteder som forsikringen tar utgangspunkt i, sier han.

Les mer om reisendes forbrukerrettigheter:

Ble fem døgn forsinket fra Bali – har ingen rettigheter

Derfor kan du bli trukket dobbelt når du bestiller reisen

Dette risikerer du ved å bo uspesifisert

Utbetalte én milliard til nordmenn som skadet seg på reise 

16-åring frastjålet reisekassen på flyplassen på Kreta

Vi kjører mer i fylla på ferie enn hjemme 

Sydenturen endte på sykehuset for Nicoline (10 mnd)

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen