Venezia er siste byen ut i rekken som innfører turistskatt. Turister som velger å overnatte i den populære byen må regne med å betale opptil fem euro i turstskatt pr. person. Skatten vil bli lagt til på hotellregningen, skriver The Independent.

Ifølge brosjyrer produsert av myndighetene i Venezia, er skatten er ment å brukes til å øke kvaliteten på service ovenfor turister, samt ivareta byens arkitektur og kulturelle historie.

Følg oss på Twitter:

@aft_reise

Hotellstandard avgjør

Gjester som sjekker inn på et standard tre stjerners hotell i Venezia til 150 euro pr. natt, ca.1175 kroner, må regne med å betale omtrent seks euro, omtrent 47 kroner, i turistskatt. Hvor mye turister betaler i skatt, avhenger av standarden på hotellet.

Venezia har lenge vurdert å innføre turistskatt, og byens innbyggere har tidligere demonstrert mot det de kaller Disney-lignende tilstander.

Men Venezia er langt fra alene om å skatte turistene. Turistmagneten Roma har også pålagt byens hotellgjester å betale skatt på overnatting. Skatten betales pr.gjest og antall stjerner på hotellet avgjør hvor høy skatten skal være. Jo bedre hotell, dess mer i skatt.

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE, BT REISE,REISE-Adressa

Også i USA

I USA er turistskatten på 14 dollar, omtrent 76 kroner, og betales samtidig som man registrerer seg gjennom ESTA. Dette er kun en engangsavgift, og er gyldig i inntil to år, eller til passet fornyes.

Også på øygruppen Maldivene, et drømmereisemål for mange, ble det i begynnelsen av 2011 innført turistskatt.