I 2010 reiste 665.000 nordmenn til Danmark på ferie, ifølge statistikk fra Danmarks Statistik og VisitDenmark.

Attraksjonene de fleste av oss kjenner til er Legoland, Tivoli, København og Givskud med sin Løvepark, ifølge de samme kildene.

Men hvilke er danskenes egne feriefavoritter?

Politiken.dk har spurt sine lesere om deres beste tips til hjemmeferie i sommer. La deg inspirere av danske innside-tips:

Sykkelferie i København

København er en opplagt by for sykling. Den er flat, og du kan i ro og mak trille rundt til alt som er å se.

Den største opplevelsen er kanskje alle de små avstikkerne som sykkelturen i hovedstaden også byr på. Gamle bygårder, små porter, stikkveier, stier og sykkelbroer. Å sykle på disse stedene er opplevelser du ikke får med bil, buss eller ved å gå på bena, mener en leser.

Camping ved Svinkløv

Pakk telt og sett kurs mot Nord-Jylland. Kjøp en pakke friske kantareller når du passerer en av de mange bodene langs veien dit. Når du kommer frem til Svinkløv kan du føle den varme sanden mellom tærne, den friske havluften i håret og glede deg over havets bølgesus.

Prøv kaffe og et stykke valnøttkake i Svinkløv Badehotels sommerlige atmosfære.

Få teltet slått opp med havutsikt på Svinkløv Camping, spis smør-ristede kantareller på brød til kvelds og avslutt dagen med en tur på de mange små stiene i området.

Hærvejen – Den danske pilgrimsruten

Hærvejen fra Padborg til Viborg er også en fantastisk opplevelse, ifølge en dansk leser som har vandret de 265 kilometerne to somre på rad.

Hærvejen er landets eldste landevei, men den er også en del av pilgrimsruten fra Trondheim i nord til Santiago de Compostela i syd.

Anskaff et par gode vandrestøvler, en middels stor ryggsekk og sett gjerne av to uker til turen. Flotte dager ute i dansk natur og du kan sove som en baby på gårder, herberger og kroer underveis.

Aktiv ferie ved Vejle

Fra Vejle stasjon kan du sykle de cirka seks kilometerne langs kysten opp til Munkebjerg Hotel. Det ligger på toppen av Munkebjerget og her får man god servering med fantstisk utsikt over fjorden.

Det er også gode muligheter for sykkelturer i området. For eksempel langs Bindeballestien i Vejle Ådal, i Grejsdalen eller langs Vejle Fjord. Her det også badestrender med blå flagg.

Vejle by byr også på mye inne shopping, mat og kultur. Spis middag i Brasseriet i Torvehallerne – spesielt hvis været svikter. Maten er utsøkt her og betjeningen behagelig, sier en leser.

www.visitvejle.com

Smukke Lønstrup

Lønstrup på Nord-Jylland er en lite, men fin by. Området rundt har mye å by på. Du kan leie sommerhus, det er fine campingplasser, hoteller og ferieleiligheter her.

Få kilometer fra Lønstrup ligger feriesentret Skallerup Klit, hvor der er mange muligheter for en aktiv eller avslappende ferie. Aktiv med forskjellig sport, eller avslappende i det fine Romulus wellnesscenter. Golf kan man spille på Vennebjerg Golfklubbs Pay and Play bane, få kilometer utenfor Lønstrup by, mens Hjørring Golfklubbs fine baner kun ligger en liten halvtimes kjøring fra Lønstrup.

Lønstrup by er dessuten preget av, at mange kunstnere og deres verksteder i byen. For eksempel glassblåsere, smykkesmeder og keramikere. Byen har også flere flotte gallerier med et stort utvalg av kunst i mange stilarter.

Lønstrup er et godt utgangspunkt med 70 kilometer til Skagen, 70 kilometer til Aalborg og kun korte turer til for eksempel Løkken, Hjørring og Hirtshals.

Se flere danske feriefavoritter på politiken.dk