Nedgangen i oljeindustrien er bakgrunnen for at SAS nå har valgt å stanse ruten mellom oljebyene Stavanger og Houston, skriver flyselskapet i en pressemelding tirsdag morgen.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Siste tur i oktober

Det har pågått spekulasjoner om ruten har livets rett siden våren. Allerede 23. og 24. oktober går siste rute mellom oljebyene. SAS skriver at de vil sørge for å hjelpe alle de som er booket etter disse datoer.

— Oljeruten var et resultat av en konstruktiv og kreativ produktutvikling mellom SAS og våre kjernekunder i oljeindustrien. Vi har gjort et helhjertet forsøk det siste året ved å søke muligheter for dens fortsatte eksistens i markedet. Dessverre må vi konstatere at nedgangen i oljebransjen også påvirker oss, og dette forklarer hvorfor vi flytter flyet for å forsterke tilbudet mellom København og New York, hvor markedspotensialet er vesentlig bedre nå, sier konserndirektør Eivind Roald for kommersiell avdeling i SAS.

Få tips til USA:

foto
STOR STÅHEI: Vannkanoner ble brukt for å feire oppstarten av oljeruten mellom Stavanger og Houston i august i fjor. Nå legges den ned. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Uvanlig ruteRuten ble lansert i august i fjor, og vakte den gang stor oppsikt. kke bare startet selskapet en internasjonal rute som gikk utenom en av de tre skandinaviske hovedstedene.

Flyet, som ble benyttet, hadde bare 44 seter, og det utelukkende businessklasse-stoler.

Eivind Roald sier videre i pressemeldingen at han beklager avgjørelsen overfor kundene.

Les mer om luftfart: